geluidsoverlast ventilatiesysteem buren

1 reactie

Hallo,

Vorig jaar is er in een 8 tal huurwoningen die grenzen aan mijn woning een nieuw ITHO ventilatiesysteem door de verhuurder geplaatst ter vervaning van een ander systeem. Dit systeem wordt voor douche en afzuigkap in de keuken gebruikt. Nu maakt deze afzuiging zo veel lawaai op het dak dat ik er last van heb, deze blaast zo hard uit de afvoer op het dak waardoor er een eentonig blaas geluid ontstaat. En het is al irritant als er 1 aanstaat, laat staan als ze alle 8 aanstaan.
Dit systeem zou volgens de leverancier (folder van ITHO) geluidsstil moeten zijn. Zelfs als ik binnen zit en de achterdeur open heb staan hoor ik het eentonige gebrom, als het dan wordt uitgezet is het ineens weer rustig in de lucht. Als ik bij het huis dat het dichtst bij mijn huis staat achter thuis sta lijk het net of het geluid bij mij wegkomt zo weerkaast het op mijn muren. Ik heb contact met de verhuurder gehad, deze vertelde eerst dat ze er mee bezig waren, maar nu reageerd de verhuurder niet meer, via de buren, waarmee ik een goed contact heb hoorde ik dat de verhuurder er niets meer aan kon doen. Dit had de installateur van het systeem ook gezegd. Volgens mij is het gewoon niet goed aangelegd, het is een geluids stil systeem moeten zijn, ik heb het vermoeden dat de installateur gewoon geen aanpassingen wil doen.
Mijn woongenot is hier enorm mee achteruit gegaan, ik ben er iedere dag mee bezig, het liefst zit ik veel buiten maar op dit moment zit ik bijna alleen maar binnen. Als dit zo blijft zit ik er aan te denken om hier weg te gaan (al is dat financieel niet mogelijk). Wie kan mij hier nog mee helpen of advies geven, ik weet het niet meer.

zondag 12 mei 2013