jaren overlast buren

1 reactie

Al ruim 5 jaar heb ik, huiseigenaar van een benedenappartement, structureel overlast van mijn bovenburen. Studenten; ouders van 1 van hen zijn eigenaren van de woning.
Overlast bestaat uit regelmatig met groepen mensen in hun gezamenlijke woonkamer luidruchtig praten, joelen, bonken op de houten tussenvloer tussen onze woningen, waarbij gesprekken regelmatig zo luidruchtig zijn dat ik ze letterlijk kan volgen. Hun gezamenlijke woonkamer ligt schuin boven mijn slaapkamer en is zeer slecht geisoleerd qua geluid.
In het verleden is al eens voorgekomen in een extreem geval dat er tijdens een feest over mijn terras en tuinmeubilair heen is gekotst, glas in mijn tuin kapot is gegooid en een matras in een boom in mijn voortuin is gegooid, waarbij takken van die boom zijn vernietd.
Steeds terugkerende overlast is de geluidsoverlast, daarnaast dat dagelijks minimaal 5 tot soms 10 fietsen in mijn heg worden geparkeerd, die daar danig onder te lijden heeft.
In de afgelopen jaren heb ik zeker 60-70 meldingen bij meldpunt overlast gemaakt en in extreme situaties, tussen de 10-15 keer de politie gebeld.
Ik heb al 3x op advies van de politie en meldpunt overlast geprobeerd om via buurtbemiddeling tot afspraken te komen. Momenteel loopt nog het 3e verzoek, eerdere verzoeken heb ik niets op gehoord.
Nieuwste trend bij de bovenburen is om dagelijks met een bal op de houten tussenvloer te stuiteren, uiterst irritant. Ik heb me blijkbaar vergist door buren aan te spreken op 28 april jl., toen ik dat voor het eerst hoorde. Sindsdien doen ze dat dagelijks, meerder keren op de namiddag en avond.
Graag een gedegen advies.

dinsdag 31 mei 2011