Kan ik mijn buren aanspreken op hun voortuin?

1 reactie

Wij wonen op een verkeersluw woonerf. Sinds een jaar of 4 wonen er direct naast ons en tegenover ons jonge bewoners. Voorheen waren de voortuinen een groene oase met wat achterstallig snoeionderhoud. De nieuwe buren hebben de tuinen geheel gestript en sinds een drietal jaar zijn het verzamelplaatsen van bakstenen , oude autowrakken e.d. Al met al spreekt de buurt er schande van. Als naaste bewoner heb ik me er behoorlijk aan gestoord en een van de buren aangesproken met de vraag wanneer hij de voortuin nu eens zou opknappen. Dit op een zeer rustige en normale manier. Meneer was niet gediend van mijn vraag en de deur werd voor mijn neus dichtgegooid. Prima, maar we spreken elkaar niet meer.
Waar ik nu wel een probleem mee heb is dat ik mijn huis nu 18 maanden te koop heb staan en dat er niet of nauwelijks animo is. De economische crisis heeft hier natuurlijk een groot aandeel in, maar bij de bezichtigingen die er zijn geweest is geen positief eindresultaat gebleken.
Kan de buurman rechtswege aangesproken worden zijn tuin netjes te maken en dus het aanzicht van de straat te verbeteren. Bestaat er zoiets als 'goed huisvaderschap' waarin vermeld staat dat je goed voor je huis en woonomgeving moet zorgen? De gemeente kan niets voor mij doen.

dinsdag 9 maart 2010