Klagende buurvrouw, wat moet ik hier nu mee?

1 reactie

Sinds een jaar wonen we in deze nieuwbouwwoning, iedereen kwam hier dus tegelijk. Onze alleenstaande buurvrouw maakt een nogal aparte indruk. Tja, het doet er niet toe hoe ze er uit ziet natuurlijk, maar ze zou zo ontsnapt kunnen zijn uit een kelder na jarenlange opsluiting. Heel mager en asgrauw en kleurloos gezicht. Je ziet haar ook bijna nooit buiten en ook komt er bijna nooit iemand. Heel duidelijk geeft ze de voorkeur aan een zonderling bestaan. Ze werkt niet en leeft volgens mij 's nachts. We wonen in een klein nieuwbouwwijkje aan de rand van de bebouwing, naast het buurtje groen veld. Dus heel leuk landelijk.
Eergisteren was het voor de zoveelste keer dat ze mijn kinderen van 5 en 7 aanspreekt over iets dat haar stoort. Als mijn kinderen dan komen vertellen dat de buuf dit en dat vind en ik kom naar buiten dan is ze alweer naar binnen. Voorgaande ergenissen van haar waren een fietsband die de nieuw geplante haag aanraakte...., geluid van geloop op onze trap, "snel geloop" van de kinderen in de woonkamer, ook is ze bij de gemeente gaan klagen over een nieuw geplaatste lantaarn die hinderlijk in haar huis schijnt. (30 meter verderop zo'n beetje)
Ok, dan nu, eergisteren had ik oud brood, ik gooide dat bij ons op het terras voor de vogels. Mijn kinderen maken dan een spleetje in de vitrage om door te kijken om de vogels niet af te schrikken en vinden het prachtig als de meeuwen komen. Inderdaad heel veel, wel 20 of zo. De meeuwen kwamen niet direct, kinderen speelden in de tuin en ja hoor, mijn kinderen kwamen melden dat buurvrouw wilde dat we het brood op ons terras weg haalden omdat er anders ratten komen. Ik heb bij haar aangebeld, ik vroeg haar wat ze over ratten bedoelde, ik vertelde haar dat het brood binnen een uur wordt opgegeten en er dan 's avonds echt geen ratten meer komen.
Ze hoefde ze overdag ook niet zei ze, en bovendien had ze een gruwelijke hekel aan die vieze meeuwen, akelige beesten en die schijten overal en als ik ze voer weten die meeuwen niet wat mijn tuin is en wat haar tuin is... Ik was verbaasd, die meeuwen zijn met 5 minuten weer weg en zie echt nergens meeuwenstront. Wat moet ik hier nu mee? Ik vind het steeds meer een onverdraagzame buurvrouw te vinden. Ik houd graag rekening met buren, maar hoe ver moet ik gaan?

dinsdag 26 februari 2013