Kozijn tegen buitenmuur geplaatst

0 reacties

Wij hebben niet goed contact met onze buren. Jaren terug werd er ongevraagd in onze buitenmuur geboord en daar hebben we wat van gezegd. We hebben toen ook aangegeven dat wij dat absoluut niet weer willen. Wij hebben een vrijstaande woning. Onze buitenmuur is tevens de erfgrens van ons perceel. De woning van de buren grenst 1 a 1.5 meter vanaf onze buitenmuur. Er zit een soort steeg tussen onze woningen.

Nu heeft de buurman zonder vragen en overleg een kozijn met tuindeur geplaatst tegen onze buitenmuur. Ik heb niet kunnen vaststellen dat er geboord en geschroefd is in onze muur. Waarschijnlijk wordt de staande kozijnbalk tegen onze muur gedrukt door de bovenste kozijnbalk (of er moet gelijmd zijn, maar dat is niet te zien).

Voorts is de kozijnbalk tegen onze muur aan beide zijden afgekit met siliconenkit, misschien om de balk op zijn plaats te houden...? Wij vrezen overlast van contact geluid als de tuindeur wordt gebruikt. Vraag: Is deze situatie/werkwijze toegestaan en wat voor stappen kunnen wij ondernemen ?

maandag 18 april 2016