Lastige buurman, blijkt al jaren zo te zijn

1 reactie

Beste lezers,

sinds halverwege augustus kreeg ik de sleutels van mijn 1e eigen woning. Bij de bezichtiging had ik gevraagd wat voor een soort buurt het was en of er vaak overlast was. Diegene antwoordde met dat er weinig tot nooit klachten kwamen, dat wel de flat ernaast wat meer klachten had. Ik geloofde die persoon op het woord.

Maar.. toen we begonnen met klussen zaten we midden in de enorme geluidsoverlast van mijn buurman. Deze man is verslaafd aan hardcore en draaide dat ook erg HARD.
Hard als in aan het begin van de straat en andere straten kon je het horen.

Vaak aangeklopt, diverse keren op aangesproken als ik hem tegenkwam. Helaas veranderde er niks. Ook als ik aanklopte deed hij NOOIT open, hij heeft nooit zijn deur geopend en heb tientallen keren aangeklopt.

Ik was het allang zat en betrok de woningbouw erbij. Deze zeiden dat het nog niet bekend was bij hun maar na diverse buren te hebben besproken veroorzaakt hij al jaren overlast.
Ook betrok ik de politie erbij. Meestal kwamen ze niet zo snel en had hij zijn muziek alweer uit of zachter.. Hij is 1x betrapt op onwijs harde muziek, politie stond toen voor zijn deur en heeft direct proces verbaal geregeld. Hij kreeg een geldboete. Ook voor de politie doet hij nooit open en meerdere buren hebben gemeld dat hij weleens het dak op klom als de politie aan de deur stond.

Nu is het een week geleden totaal uit de hand gelopen. Aangezien ik hem haast nooit spreek want hij reageert nergens op (politie en woningbouw probeert ook te bellen maar uiteraard neemt hij daarvoor niet op) dacht ik ik spreek hem erop aan als hij naar zijn werk gaat (eerst gingen we dezelfde tijd weg, nu hij veel eerder). Ik zei dat het echt moest ophouden. Hij draaide die ochtend zijn muziek om 06:00 uur!! Hij reageerde meteen fel en agressief met loop niet zo te mekkeren kanker wijf. Hij liep vrij snel weg want hij wilt die discussie en dat ' gemekker' graag ontlopen maar ik was het zo zat.. is voor mij al maanden zo zowat elke dag en voor andere bewoners jaren! dus ik liep hem achterna en hoopte dat hij eindelijk eens zou praten. Helaas keerde hij zich om en gaf hij mij een kopstoot. De bovenbuurvrouw is ooggetuigen en ik vroeg aan haar jij hebt het gezien toch? Ja, zij had het gezien. En hij zei toen nog met een kinderachtig stemmetje ' je hebt het gezien toch'.

Nu verloor ik hierbij 1 tand, die afgebroken is, mijn porseleinen facing heb ik later tijdens het bloed spugen uitgespuugd en mijn andere voortand zit enorm los. Nu is dit bij de tandarts iets beter gemaakt.. de porseleinen facing zit er weer op maar ik loop al een week met een gat in mijn mond. Mijn voortanden zitten aan elkaar gespalkt aan de achterzijde.

Nu is het eindelijk zover.. Omdat het zover moest komen dat hij me mishandeld heeft, nemen ze actie.

Hij staat binnenkort voor de rechter en ik ga getuigen samen met mijn ouders. Zij brengen mij elke dag naar huis omdat ik te angstig ben om langs de deur te lopen.

Nu moet ik een getuigen verklaring afgeven voor de advocaat.. Maar ik weet niet zo goed wat ik erin moet zetten.Hoe ik me voel? Hoe mijn leven nu is? Ik leef in pure angst.. Met de hoop dat hij HEEL SNEL zijn woning uit moet en een straat/omgevings verbod krijgt maar zelfs dan zouden al die negatieve herinneringen nog bij blijven.. Ik wil ook naar een andere woning gaan kijken wellicht via de woningbouw met urgentie.

Heeft iemand met zo'n soortgelijke zaak ervaring? Heeft iemand tips?

Gr
SVMW

vrijdag 25 maart 2016