Mag een woningbouwvereniging een harde vloer leggen ZONDER geluidsisolatie in een flat met een enkelvoudige vloer

2 reacties

In 2014 moesten van alle drie onze z.g. "Eikenstraat flats" gebouwd in 1965 en eigendom van woningbouwvereniging Elkien te Leeuwarden, de galerijen met spoed vervangen worden n.a.v. het instorten hier in Leeuwarden van een soortgelijke galerij aan een duplex flat aan het Surinameplein.

Om dat per flat gecombineerd te laten verlopen werden eerst een aantal mensen uitgekocht (een premie om naar een andere flat en dus woningbouwvereniging te gaan) waarna er toen genoeg flats beschikbaar waren om eerst de middelste van de drie flats alle 9 galerijen (80 woningen) te vervangen en kwamen de bewoners uit deze flat in wissel woningen in de andere twee voor de tijdsduur die nodig was voor die vervanging.

De woningbouwvereniging had wel als vorm van compensatie de woningen die tijdelijk bewoont werden voorzien van een harde laminaat vloer met daaronder ALLEEN vocht isolatie (op een enkelvoudige betonnen vloer).

Zo ging dat ook met vervolgens de "laatste eikenflat" en onze flat de z.g. "eerste eikenflat" als laatste, maar bij onze moesten ook de ramen vervangen worden en die moesten eerst gefabriceerd worden, dus vandaar dat alles hier wat langer duurde.

Nadat alles achter de rug was en afgehandeld kwamen in de leeg gekomen wissel woningen nu permanente bewoners, alleen bij onze "eerste eikenflat" werd ook gelijk de leeftijdsgrens (het was eerst een 65 + flat) verlaagd naar 45 jaar en dat besluit was al genomen door de woningbouwvereniging "omdat er anders geen bewoners voor waren" stond in de brief van de woningbouw verenging. Er werd echter nergens iets vermeld op de kans op geluidsoverlast want Elkien had besloten de nu 2 jaar oude laminaat vloeren te laten liggen als presentje voor nieuwe bewoners.

Die nieuwe bewoners zijn dus gekomen, helaas bij ons boven geen rustige ouder mensen die net als de eerdere bewoners rustig s' avonds buiten op het balkonnetje samen een kaartje legde, nee BBQ feestjes met spuw wedstrijdjes, bierflesjes en urine van huisdieren langs balkon randen naar beneden en vooral tot wel 3 uur s' nachts zware geluidsoverlast. U zult begrijpen dat we nu ook alles op alles zetten om hier een eind aan te maken. Wij willen gewoon rustig oud kunnen worden hier.

Vandaar ook dat ik zeer verbaast, maar wel verheugd was te lezen in de reactie van forum medewerker: Bleu Eye opmerking :104 (die niet meer in het forum zit, hoorde ik) bij het forum geluidsoverlast door bovenburen over verantwoordelijkheden van woningbouwverenigingen dat ondanks dat woningbouwverenigingen hun verantwoordelijkheid altijd zullen trachten weg te schuiven wij daar toch op moeten blijven hameren. Daarbij was vooral op volgende opmerking: harde vloeren zijn al enige jaren verboden op enkelvoudige betonvloeren in flats. ZEER welkom voor mij, nu heb ik wat om mee te strijden.

EN om die opmerking gaat mijn hele verhaal nu eigenlijk.

Mijn boven buurman namelijk waar ik al 5 maal aan de deur ben geweest en zelfs de vijfde keer een zeer lang en rustig gesprek heb gehad omtrent zijn motivatie, stelt gewoon als uitgangspunt dat hij weet van de geluidsoverdracht van zijn vloer en om vooral rekening te houden met zijn oudere bewoners onder hem maar zei dat dat niet zijn probleem is maar die van de woningbouwvereniging is, die hebben hem een niet geluiddempende harde vloer gegeven. Mij response was: en moet ik daar dan langer als een jaar slachtoffer van zijn??? reageerde hij met: soms vallen en slachtoffers en moest ik maar naar Elkien gaan om het op te lossen. Ik heb dus met de buurman meermalig getracht een oplossing te vinden.

Om dus een stok achter de deur te hebben om woningbouw bouwvereniging Elkien te dwingen nu na anderhalf jaar eens wat te gaan doen (klacht formulieren sturen wij alle drie de geburen met regelmaat van de klok)

Dus zou het mij zeer gelegen komen als iemand mijn kan vermelden in welk rechts artikel dat verbod op harde vloeren op enkelvoudige betonvloeren is en desnoods nog enige relevante artikelen die een van U misschien wel kent

Hopelijk kunt U mij en mij 2 mede buurtjes verder helpen

zeer vriendelijke groet

revazee

donderdag 31 maart 2016