Mag mijn dochter overdag pianospelen ? De buurvrouw klaagt bij elke noot die ze hoort.

1 reactie

Hallo,

Vandaag heb ik een brief ontvangen van de makelaar van wie ik mijn woning huur. Onderwerp:overlast Zij ontvingen klachten van omwonenden in verband met geluidsoverlast......het verzoek is met onmiddellijke ingang te stoppen met het veroorzaken van overlast.
We zijn sinds kort in een eengezinswoning in Purmerend komen te wonen. Eindelijk kon mijn dochter die naar het conservatorium wil en volgens haar pianoleraar echt talent heeft, verder prachtige muziek speelt een piano thuis hebben. Het is een kleine piano van 1 meter hoog dus geen vleugel. Tot nu toe speelde ze alleen digitaal of oefende op een vleugel in de kerk (die nu te ver weg is).
De eerste dag dat we de piano hadden kwam de buurvrouw meteen klagen. Ze was flink overstuur. We zijn haar tegemoet gekomen en hebben de piano die eerst tegen de tussenmuur stond, tegen een binnenmuur verplaatst met een grote met dons(of een syntetische) gevulde deken tegen de muur achter de piano en een stuk tapijt onder de piano. Ik nam aan dat het probleem verholpen was.
Daarna sprak ze me nog een keer aan (en niet al te vriendelijk) dat mijn dochter 's avonds had gespeeld dus nu speelt ze hooguit tot 18.00 uur.
Ze speelt hooguit 2,3 uur en sommige dagen helemaal niet en voor de rest oefent ze op de digitale piano met koptelefoon.
Verder heb ik vernomen dat deze buurvrouw zich tegen anderen uit de straat beklaagd over ons en nu weer deze brief.
We zijn hier net komen wonen. Voor ons woonde hier een bejaarde dame en ook aan de andere kant van de buurvrouw waar eerst een bejaarde woonde is een familie komen te wonen. Ik kan me voorstellen dat ze moeite met deze veranderingen heeft. Maar het betreft hier een eengezinswoning en niet een seniorenwoning.
Ik heb gehoord dat iemand mag pianospelen tussen 7,00 's ochtends en 22,00 uur 's avonds ? Behalve 's nachts zou dit tot overlast kunnen leiden, maar dan slaapt mijn dochter echt wel.
Wie heeft een advies voor mij? Het is toch niet waar dat mijn dochter nu moet ophouden met pianospelen en haar conservatorium plannen overboord moet gooien. Zelf is ze er ook helemaal van streek van en durft nu geen piano meer te spelen. Help !
Ik had liever een communicatie gehad maar heb begrepen dat mevrouw buurvrouw het op het legale pad wil brengen. Welke rechten hebben wij ?

vrijdag 20 november 2015