Mijn kinderen dupe van boven buren geluidoverlast

1 reactie

Hallo,

Sinds mei 2016 heb ik nieuwe buren gekregen, een vrouw met 3 kleine kinderen. 1 ste dag begon het al. Ze kwam klussen met 5 kleine kinderen. De hele dag gestamp, geschreeuw, gelach en rennen in het huis. Dus heb ik in de middag aangebeld en gevraagd of het zachter kon. Nou mevrouw werd boos en zei, ja maar ik heb kinderen. Ja was mijn antwoord ik heb ook kinderen maar dat wil niet zeggen dat ze de hele tijd in het huis moeten rennen en trouwens je komt het huis opknappen, het lijkt mij handiger en sneller zonder kinderen toch want dan schiet het eerder op. Boos was buurvrouw op mijn antwoord.

Even een schets van de woning. Ik heb een manchonette woning. Ik woon op een schuur (begane grond) Mijn woonkamer is beneden op de 1 ste verdieping en mijn slaapkamers op de 2 de verdieping. Op de 3 de verdieping is de woonkamer en keuken van de buurvrouw en haar slaapkamers op de 4 de verdieping.

Nu heb ik aangegeven dat wij geluidsoverlast hebben van haar kinderen. De buurvrouw gaf aan dat ze laminaat heeft met een goede ondervloer. Maar toch hoor ik de kinderen steeds rennen van de woonkamer naar de keuken en terug (waarschijnlijk weten ze niet wat lopen is of dat is niet aangeleerd) en de buurvrouw loopt met haar achter voet hakken. Geschreeuw, gestamp. Ik heb netjes aan gebeld en aangegeven dat ik een klacht ging indienen bij de wooncorporatie om te kijken met welke oplossing de wooncorporatie komt en gevraagd of ze tussentijd de kinderen wil vragen om rustig aan te doen. Daar ging ze mee akkoord.
Maar helaas het geluidsoverlast gaat door. Hard muziek tot 1.00 uur in de avond rennen de kinderen, dat mijn kinderen niet kunnen slapen. Mijn zoon (12 jr) heeft al 1 week last van hoofdpijn. De woonkamer van de buurvrouw is boven de slaapkamer van mijn kinderen en haar keuken boven mijn slaapkamer. Alles wat ze doet horen wij. Mijn kinderen kunnen niet rustig hun huiswerk maken of leren. Wat kan ik nu nog meer doen. Gisteren hoorde mijn zoon haar bezoek zeggen kanker buren, omdat wij de wijk politie hadden gebeld. De politie is in de slaapkamers geweest van mijn kinderen en gehoord hoe het boven bij de buren aan toe gaat.

Wij wonen nu 13 jaar in onze woning nooit geluidoverlast gehad en altijd goed met de buren geweest. Nu dachten wij dit netjes op te lossen, maar helaas. De buurvrouw snapt niet dat ik ook kinderen heb die moeten studeren en op normale tijden gaan slapen. Mijn dochtertje slaaap nu bij mij. Waarom moeten mijn kinderen dupe worden van haar gedrag. Heeft iemand nog een belangijke tip. Ik weet het niet meer en de bemiddelaar miet nog contact opnemen.

zondag 26 juni 2016