Overlast met buurvrouw

0 reacties

Geachte heer, mevrouw.

Mijn naam is Hema Jhagroe, ik ben bijna 40 jaar. Ik woon nu al ruim 8 jaar in Venlo - Limburg. Mijn vraag is hoe en wat te doen met deze buren. Ik heb mijn klacht voor de 2e keer doorgegeven aan de klachtencommissie. De zogenoemde buurtbemiddeling die ik van de verhuurder heb. Gaat niet bepaald soepel.

Dat onderwerp '' Racisme'' lijkt voor mij een taboe te zijn, ik moet als buitenlander dat woord racisme niet gebruiken, of heel voorzichtig zijn ermee.

Mijn probleem is; Ik woon nu al 8 jaar in Venlo, daarvoor heb ik ruim 9 maanden in het ''Blijf van me Lijf huis gezeten. Ik heb mijn leuke, zeer gehorige woning met goed geluk gekregen. Waar ik ook zeer dankbaar voor ben, alleen mijn rust word al 8 jaar verpest, door de bovenburen die ik hier heb en heb gekend.

De eerste twee buren zijn reeds verhuist. De derde buurvrouw een alleenstaande vrouw die doet alsof zij gewoon recht heeft om als een idioot op de vloer te bonken, voor mij is dat een pestgedrag. Elke dag, en zelfs in de middernacht en wel tussen 12- 02:30. Over dag is het verschillende tijd, de ene keer 07:30, of 09:00, of 10:00, of 10:30 uur. De Buurtbemiddeling zou me vandaag contacten of de bemiddeling morgen door zou gaan, niks gemaild, niks gebeld, ik heb de voice mail ingesproken, geen antwoord.

De buurtbemiddelaars, zijn vrijwilligers, ik weet niet of het daarom maanden duurt voordat ze contact opnemen met mensen. Het kon allemaal wat beter zijn georganiseerd.

Ik word al 8 jaar gepest, in die zin van schelden, roddelen, en gepest. Ik durf mijn fiets niet voor 5 minuten buiten te laten staan, want dan is de kans groot dat ik of gesneden remkabel of gestoken band krijg. één Nederlandse buurman en zijn vriendin steekt de boel hier op,waardoor het alleen maar meer spanningen met zich meebrengt.

Voor mij is dit een vorm van ''wegpesten'', ze sloven zich uit, proberen echt van alles uit, dagen je uit zeg maar. 'Het hele systeem hier vind ik nog al discriminerend, want toen ik mijn verhaal deed aan de buurtbemiddeling, schoot het woord '' racisme in hun verkeerde keelgat. Zelfs bij de Gemeente Venlo waar ik als statigere hebt gewerkt, moest ik vanwege pestgedrag stoppen, het werd me allemaal veel te veel. Thuis en op het werk gepest, en ook bij de gemeente Venlo ( en wel het Bestuur) hebben ze me niet serieus genomen, sterker nog, ik kreeg de schuld van alles. Ik was al lang blij dat ik niet meer bij de Gemeente hoefde te werken, onder pestgedrag. Maar begrijpt u dat dit meer zegt over hun doen en laten naar buitenlanders. Ik bel morgen weer naar de buurtbemiddelaar om te vragen hoe het zit, maar ik heb u mijn verhaal alvast verteld, omdat ik hun systeem van doen en laten niet meer snap. Wat had ik moeten doen in zo een situatie?

Ik betaal elke maand mijn huur op tijd, en elke heb ik gebonk met een stok of bal, god weet wat het is, ik ben het zo spuug zat.

Ik zou uw mening / advies zeer op prijs stellen.

Alvast vriendelijk bedankt.

Met vriendelijke groet,

Hema Jhagroe

maandag 11 april 2016