Overlast KDV

5 reacties

Beste mensen,

Al twaalf jaar lang heb ik met plezier in mijn koopwoning kunnen leven. Dat is tot mij nieuwe buurvrouw besloten heeft om een kinderdagverblijf aan huis te openen in haar woning.

Sinds een jaar of 7 werk ik late- middag diensten, en ik kom dus diep in de nacht thuis. Mijn (inwonende) zoon draait nachtdiensten op zijn werk, en komt thuis rond 6-7 uur 's ochtends. We hebben allebei onze slaap / rust nodig. Sinds kort ben ik via mijn werk aan een opleiding van LOI begonnen. Normaal slapen in mijn eigen huis kan niet, en door de slechte rust sta ik met een kort lontje op. Er staat me weer een lange dag te wachten, studeren en daarna naar mijn werk, waar ik scherp moet zijn. Maar achter de muur is er wel altijd iets waardoor normaal leven in ons huis niet meer mogelijk is. Geluiden van huilende of krijsende kinderen, klopgeluiden, geluiden van speelgoed die de hele dag lang over de laminaatvloer rolt, klappende deuren, ouders die langs komen of verjaardagsfeestjes. Allemaal prachtig voor de kinderen en handig voor de ouders die hun kinderen kunnen laten opvangen, maar mijn gezin is hier de dupe van.

Ik neem aan dat de gemeente hier een vergunning voor afgegeven heeft, ik snap alleen niet waarom is het überhaupt mogelijk om in een woning (wat geen bedrijfspand is) een zaak te runnen waar anderen last van ondervinden. Dit is niet bepaald een stille kantoor job, waar niemand iets van zou merken.
Je wordt hier van na een tijdje helemaal gek van, er is hier geen ontsnappen aan. Het huis. Een plek van rust, een plek waar je je "batterijen" weer op kan laden, is voor ons in een soort gevangenis veranderd waar we continu worden geterroriseerd. Ik kan mijn huis niet zonder verlies verkopen, en verhuizen brengt ook weer kosten met zich mee. We willen ook onze bannen houden, maar op het werk moet je wel goed functioneren anders kom je in de problemen. Aan de andere kant, zie ik niet meer hoe we dit nog een lange periode kunnen volhouden.

Kan hier iets van de juridische staand punt aan gedaan worden? Of zijn we gedwongen om dit te pikken?

donderdag 23 mei 2013