Piano Buurman

2 reacties

Beste,

mijn buurman houdt ervan om piano te spelen. Hij heeft een vleugelpiano en die bevind zich in de kamer naast mijn slaap/studeerkamer. Nu heeft hij de gewoonte om uren per dag te spelen, soms wel tot zes à acht uur per dag, en op dagen soms ook met wat cello en violen erbij (die zijn nog het minst erg want dan klinkt het tenminste ergens naar) en speelt hij ook vaak door tot 23:00 wat ik erg vervelend vind als ik vroeg ga slapen. Als ik dan aanbel om te vragen of hij wil stoppen omdat ik graag zou willen slapen, krijg ik geen gehoor omdat hij de bel niet hoort door de piano. Zo heb ik al wel eens meer dan 20 minuten in m'n pyjama voor zijn deur gestaan. Vrij vervelend als je om half zes op moet.

Ik word er nu zo'n beetje wel gek van. Zelf heb ik al een geluidsmuur in mijn kamer laten zetten aan de wand waar het geluid doorkomt, wat 10 cm van mijn ruimte in beslag neemt, maar daarbij is het probleem niet echt opgelost. Het geluid is wel minder hard, maar nog steeds goed te horen. Als ik wil studeren moet ik vaak in de keuken gaan zitten, wat toch niet echt de bedoeling is.

Ik vind het wel moeilijk om op hem af te stappen en te vragen minder te spelen,... dat voelt toch een beetje als iemands leven dicteren, maar hij heeft met zijn piano toch een grote invloed op het mijne. Ik speelde zelf ook piano en kan het best wel waarderen, maar ik irriteer me mateloos aan zijn stukken en toonladders waar ik de kriebels van krijg. (hij speelt altijd hele drukke stukken).

Maar nu heb ik dus geen idee wat ik hier nog aan kan doen. :(
Iemand ideeën? Ik weet dat je officieel maar tot 22:00 geluid mag maken, maarja zoals eerder al vermeld, als ik dan wil aanbellen heeft het geen zin want dan krijg ik geen gehoor.

Alvast bedankt

woensdag 30 januari 2013