Reflecterende aluminiumpanelen tegen het pand achter mijn huis

2 reacties

Ik woon in een oud, vrijstaand arbeiderswoninkje. Achter mijn huis ligt eerst mijn tuin en een schuur, daarachter staat een bedrijfspand dat in breedte een aantal huizen beslaat. Het is 2 verdiepingen hoog, dus komt ver boven de schuurtjes uit. Het is pand heeft lang leeg gestaan, en staat nu te koop/huur.

Het is altijd al een lelijk pand geweest, maar dat wisten we bij de koop. Geen probleem dus! Nu begonnen ze vorige week opeens met het opknappen van het pand. Hierbij werden alle kozijnen en betimmering van het pand verwijderd. Bij ons rezen toen al vraagtekens: is het oké om zomaar het uiterlijk van een pand te veranderen of heb je daar een vergunning voor nodig? Moet de omgeving niet ingelicht worden? Omdat het zo lelijk was, hebben we het er verder bij gelaten. Wij waren allang blij dat het opgeknapt zou worden!
Nu kwam ik gisteravond terug van een paar nachten buitenland, en toen zag ik dat het pand nu helemaal beplaat was. Een beetje saai, helemaal grijs, maar wel strak en netjes. Toen ik vanochtend opstond en de gordijnen open trok, kreeg ik direct hoofdpijn. De platen bleken van aluminium te zijn. 's Morgens staat de zon recht op het pand, wat van de hele buitenzijde één grote reflector maakt. Het was in ieder geval heel vervelend wakker worden.

Ik heb geen contact gehad met de gemeente/de verhuurder, omdat ik geen idee heb wat mijn rechten zijn. Heeft het überhaupt zin om hier een balletje over op te gooien of moet ik me hier maar in berusten (en voortaan mijn gordijnen openen met een zonnebril op m'n neus)?

Alvast bedankt voor het meedenken!

donderdag 6 december 2012