's avonds stankoverlast van kokende buurvrouw

1 reactie

Hallo allemaal,

Na niet meer dan vier uurtjes slaap vannacht ben ik weer eens helemaal kapot.
De reden waarom ik niet slapen kan woont naast me. Mijn buurvrouw vindt het nodig om 's avonds de hele avond te gaan koken.
Onze huizen hebben geen spouwmuur en het is erg gehorig. Ik werk 40 uur per week en wil 's avonds graag rustig zitten.
Dit wordt me echter door de buurvrouw niet gegund. Vanaf een uur of zes 's avonds begint ze met koken. De hele avond rommelen, tikken tegen de muur en stampen met haar vijzel. Dat is nog niet eens het ergste. Het ergste is, dat ik die vieze geur van haar eten in huis krijg. De knoflook- en trassilucht is niet te harden. Ik moet wachten tot ze naar bed gaat en ik alle deuren en ramen open kan zetten, zodat ik ook nog een beetje frisse lucht in huis krijg om te gaan slapen. Vaak ben ik dan zo boos, dat het slapen niet meer lukt. Het lawaai is overigens vanaf het moment dat ze thuis is tot ze het pand verlaat. Dit kan ik nog handelen, maar die lucht in mijn huis niet. Het geeft me het gevoel, dat zij mijn huis overneemt.
Ik heb vanalles geprobeerd, luchtverfrissers, kaarsjes, wierrook. Ik heb zelfs de meterkast (die aan elkaar grenzen) afgeplakt met landbouwplastic.
Daar komt de lucht dus niet vandaan. De gang, het toilet, de kelder en de keuken grenzen aan elkaar. Nu denk ik dat er een soort trek ontstaat, waardoor de lucht tussen de kieren van de voordeur, toiletraam en rooster in de kelder binnen komt. Ik heb ook de inddruk dat het erger is als het hard waait.
Ik kan dit niet meer aan en hoop dat er iemand van jullie mij kan helpen.
Verhuizen is geen optie, het huis is mijn eigendom en dit is geen goede tijd om het te verkopen. Ik wil ook niet verhuizen, ik heb een fijn huis, alleen heb ik de pech dat ik naast mensen woon die geen rekening met anderen houden.
Praten heeft ook geen zin, want dat doen we al twee jaar niet meer en dat wil ik ook zo houden.
Ik begrijp heus wel, dat ik haar niet kan verbieden om te koken op welk tijdstip dan ook.
Misschien dat iemand van jullie een oplossing voor mijn probleem aan kan dragen, zodat de lucht niet meer in mijn huis komt.

hartelijk dank voor het lezen.

groet, Eliza

woensdag 14 januari 2015