schoolkinderen 4x per dag door voortuin

3 reacties

Dag allemaal,
Wij hebben een koophuis met een voor- en zijtuin. Grenzend aan de gemeentelijke stoep liggen onze "plantenbakken" die nu gevuld zijn met kiezel, grenzend daaraan ligt een stuk tegels. De kiezel ligt ook aan de zijkant van het huis. Om ons erf aan de voor en zijkant staat geen afscheiding of hekwerk.
Een eindje verderop ligt een basisschool. Wij wonen hier al 15 jaar en mijn geduld is nu op.

4x per dag lopen de kinderen niet over de stoep maar door de voortuin, het liefst niet over de tegels maar door de kiezelbakken, dit duur per keer ca. een kwartier, daarbuiten lopen de "kleintjes" die terugkomen met hun ouders omdat ze nog niet naar school gaan, maar wel hun broertjes/zusjes nadoen, ook door die bakken, dat zijn samen 6x per dag.

Het lopen/stampen/schreeuwen even terzijde, maar het antiworteldoek staat inmiddels omhoog en uiteraard vliegt de kiezel alle kanten uit, mijn man moet dus ieder weekend de steentjes/kiezel bij elkaar vegen en de bakken met kiezel "rechttrekken", de papiertjes etc. opruimen terwijl de ouders lekker op pad gaan.

Een tijd geleden heb ik in die kiezelbakken mooie potten met planten gezet, ze lagen na 2 dagen om en waren kapot, uiteraard had niemand het gedaan, want "mijn kind doet dat niet".

Kort geleden ben ik naar buiten gegaan en heb de ouders netjes gevraagd of het een probleem zou zijn om hun kinderen over de stoep te laten lopen omdat wij de kiezel en rotzooi moeten opruimen en het ons erf is waar ze in principe niets te zoeken hebben. Daar kwam het "nijlpaardgedrag", een schuurpoort open "ik moest me niet zo aanstellen want het zijn kinderen en dan moest ik mijn erf maar afzetten".
Toen ik wilde vragen of ze overal gebruik van maken waar geen hek of naamplaatje op staat liepen ze al verder.

Conclusie: ik moet dus een hek gaan plaatsen, behoorlijke kosten maken (verschillende niveau's, loopt schuin af en redelijk wat meters) omdat het voor de ouders te moeilijk is om een kind bij te brengen wat "nee" betekent. Zij vinden het maar belachelijk dat ik me daar druk om maak, logisch want zij ruimen het niet op en zij hebben hier ook geen last van.

Ik moest dit toch even kwijt en hoop dat iemand van jullie tips heeft, na 15 jaar gaat me dit steeds meer irriteren omdat er gewoon een flinke stoep is waar ze gebruik van kunnen en eigenlijk moeten maken.

Iemand tips, ervaringen?
Alvast bedankt!

donderdag 13 februari 2014