Stankoverlast riool

5 reacties

We hebben al lang last van stankoverlast. Rioollucht/poeplucht. Een rooktest wees uit geen lek bij ons te constateren. Buren hebben een afvoer naar het riool links bij onze voordeur welke in slechte staat is/ en waar bij regen en vochtig weer de stank duidelijk te ruiken is. Ook bij het stijgen van het grondwaterpeil. Onze afwatering van de goot komt ook in dat putje uit....(de pijp hebben we net laten vernieuwen, zit daar al sinds bouw 1930))
Ons vermoeden dat de stank daarvanvaan komt is groot en door loodgieter en riooltestbedrijf het vermoeden bevestigd.
Al ruim een jaar geleden hebben we de buren vezocht het te reparen. Zij roepen dat het de wind is en dat als ze tijd hebben het zullen repareren. Alweer bijna een jaar geleden. Bij ons ondertussen echt niet te harden zo stinkt het.
De relatie is niet geweldig met onze buren. Zelf zou ik wanneer zij bij ons zouden aanbellen en zij de last hadden het laten repareren al was het maar om uit te sluiten dat het het niet was.... echter ik krijg het bij hen niet gedaan. Wat kunnen we nu doen....
Moeten we een test laten doen met een monster van de muur.kruipruimte dat de stank het riool van hen is? Waar kan je dat doen?
Kun je hun verplichten het te herstellen??? Kun je via een advocaat iets doen? In hoeverre kun je heb daarin dwingen?

maandag 27 september 2010