Treiterende huisgenoot

1 reactie

Sinds enige tijd woon ik samen met mijn vriend in een studentenhuis en dat ging tot voor kort gewoon goed. We hebben afspraken gemaakt met onze directe buurman (tevens ook student) wegens het feit dat we allebei er vroeg uit moeten door de week voor school en werk. We hebben hierbij tevens ook voor in het weekend afspraken gemaakt omdat het geluidsoverlast ondragelijk was. De muren zijn vrij dun en we proberen ons er vaak overheen te zetten, maar tegenwoordig lijkt het wel of hij het er om doet.
Het meest recente voorbeeld was van gisteren: het is gewoon een doordeweekse avond dus we hebben een afspraak met onze buurman dat het na 12 uur gewoon zachter moet. Niet compleet stil, niet geluidsloos, maar gewoon op een normaal volume. Hier heeft hij meerdere malen mee ingestemd en doet daarna ook vaak of zijn neus bloedt als we langskomen om te vragen of het wat stiller mag.

Gisterenavond was het weer zo ver en dit keer was ik het zat dat mijn vriend de hele tijd heen ging dus ik ben er zelf heengegaan. Ik heb netjes op de deur geklopt, ben in de deuropening gaan staan en heb rustig gevraagd of het allemaal wat zachter kon. Meneer was duidelijk gepikeerd maar zijn gezelschap vond het allemaal vervelend voor ons en beloofde dat het zachter zou gaan en bood excuses aan. Vervolgens doet mijn huisgenoot of ik een hondje ben en zegt "Kom hier!" om naar het volume van de muziek te luisteren. Ik weigerde en legde nogmaals rustig uit dat er te hard gepraat werd en dat ik alleen vroeg of het wat stiller mocht. Daarna ging ik weg en ben ik weer in bed gaan liggen.

Even leek het goed te gaan, ze gingen allebei naar de kamer van het gezelschap en later kwam onze huisgenoot weer terug. Hij sloeg met de deuren, stampte en klapte met ontzettend veel geweld in bed. Daarna leek het WEER stil. Weer fout: er werd de hele nacht met een kastdeur geslagen, op de muren getikt en gewoon asociaal gedaan. Mijn vriend en ik hebben de hele week wakker gelegen en we trekken het gewoon niet meer. Wegens een tekort aan geld kunnen wij op het moment nog niet weg en onze huisbaas wil/kan er niets aan doen vanwege het feit dat het een studentenhuis is.

Wat kunnen wij nog doen? We zijn echt ten einde raad.

dinsdag 22 november 2011