vervelende huisgenoot

2 reacties

Hallo,

Sinds vorig jaar(2014) september ben in op kamers gaan wonen. Ik kwam in een huis terecht met 2 mannelijke en 1 vrouwelijke huisgenoot. Tot februari ging alles prima. We hielden ons allemaal aan een vooraf opgesteld schoonmaakrooster en deden om de beurt boodschappen. Na februari ging 1 mannelijke huisgenoot(de hoofdhuurder) zich raar gedragen. Hij ging steeds meer drugs en alcohol gebruiken en liet zijn gezicht steeds minder zien. Ook hield hij zich niet meer aan het schoonmaakrooster en ruimde zijn eigen troep niet meer op, waardoor wij dat moesten doen. Begin dit schooljaar was ik het zat en heb hem daarop aangesproken. Ik zei dat ik de huisbaas ging bellen als hij niet ging schoonmaken. Sindsdien doet hij dit, maar minimaal.
Ook hoor ik sinds een paar weken via via geruchten dat hij drugs verkoopt. Soms komen er op avonden wat mensen langs en gaan kort daarna weer weg. Sinds kort doet hij ook zijn deur op slot, terwijl er voorheen geen slot op zat. In ons huurcontract staat dan ook dat wij geen sloten binnenshuis mogen.
Als laatste woont al sinds september zijn vriendin uit Schotland zonder onze toestemming op zijn kamer. Zij is werkeloos en heeft denk ik niet de geldige papieren om hier te zijn. Zij maakt gebruik van onze badkamer/keuken/woonkamer maar draagt niks bij aan de huurkosten.

Wij hebben al meerdere keren geprobeerd contact te maken met desbetreffende huisgenoot om eens rond de tafel te zitten om alles te bespreken. Maar hij weigert om dit te doen en 'verstopt' zich steeds voor ons in zijn slaapkamer. Hij zegt dat hij niet snapt wat we moeten bespreken en loopt dan snel weg voordat we verder nog iets kunnen zeggen.
We vertrouwen ons huurgeld niet meer aan hem toe (die hij moet overmaken aan de huisbaas) en weten niet wat voor praktijkjes er allemaal in zijn slaapkamer afspelen ivm drugshandel/gebruik. Vandaag heb ik naar de huisbaas gebeld, maar hij geeft aan dat wij niet zonder de toestemming van de hoofdhuurder de hoofdhuurder kunnen wisselen. Ook heb ik geen bewijzen dat er werkelijk gehandeld wordt in drugs, dus kan de huisbaas geen stappen daartegen ondernemen.

Wij hebben geen idee wat we moeten doen, en of er misschien een instantie is die ons kan helpen.
Alvast bedankt!

M.v.g. Marieke

dinsdag 10 november 2015