KA
kaka
Aantal ontvangen sterren: 1
Bekijk details

visuele overlast buren door illegale schuurtjes

11 reacties

Ik woon aan de rand van het dorp en heb altijd uitkijk over de polders gehad. Rechts schuin van mij ligt een woonark, maar ik kon altijd priecies langs deze ark de polders in kijken. De vorige bewoner had wel een opbergschuurtje neergezet, maar die had hij op de oever voor zijn ark gezet, om zo geen last te bezorgen.
Maar sinds een jaar of 4 is er een nieuwe bewoner. Deze heeft het schuurtje opgepakt en op de oever naast de ark neergezet en vervolgens ook nog eens een deel eraan gebouwd om fietsen in te stallen. Nu is mijn uitzicht totaal verdwenen want ik kijk nu tegen het schuurtje aan en de overkapping. Niet alleen kan ik nu niet meer de mooie polders inkijken, maar de buurman maakt er ook nog eens een bende van.
Aangezien het gemeentegrond is en de bestemming groen heeft heb ik een handhavingsverzoek ingediend. De gemeente heeft gevraagd of ik akkoord ga met het terugplaatsen van het schuurtje op de oude plek, en dat vind ik oke (de gemeente gedoogd dan de oude situatie).
Bij het horen van mijn handhavingsverzoek is de buurman behoorlijk kwaad geworden. Hij dreigt nu met " dan haal ik de schuurtjes wel weg maar dan moet ik al mijn spullen onder oranje en blauwe zeilen plaatsen".
Dit heb ik doorgegeven aan de gemeente. Daar losse spullen onder een zeil geen gebouwen meer zijn kan de gemeente niet meer handhaven (op bestuurlijk niveau).
Het enigste wat zij dan nog kunnen doen is op privaatrechtelijke gronden de buurman sommeren om de spullen weg te halen omdat de grond eigendom is van de gemeente. Maar de gemeente is hier vrij in om dit doen.

Maar dit is toch wel een rare praktijk? Handhaven vanwege overlast en illegale bebouwing, maar vervolgens komt er wel allemaal troep te staan waardoor mijn uitzicht nog niet vrij is. En natuurlijk een nog grotere visuele overlast vanwege de rommel.

Is hier nou helemaal niets aan te doen?

donderdag 18 december 2014