wat kan ik nog doen tegen de overlast.

4 reacties

wij wonen sinds aug 2008 in een woning van de woningbouw en we hebben vanaf de eerste dag overlast van de buren.
bijna dagenlijks heeft de buurjongen{ouder dan 18 jaar} zijn muziek hard aan staan. het gedreun van de muziek laat bij ons de glazen in de kast trillen.
waar we ook in huis verblijven is het gedreun hoorbaar. zelfs op de wc die aan de andere zijde van het huis is. de overlast vind op vershillende tijden van de dag plaats, ook na 22:00u boven naast de slaapkamer van onze zoon. de buurvrouw doet er niks aan. politie stuurt om naar de woningbouw en de woningbouw zegt niks te kunnen doen{ terwijl in het contract staat dat overlast aangepakt word} en stuurt ons naar de buurtbemiddeling. buurtbmiddeling heeft niks geholpen want buurvrouw beschermt haar kinderen en wil verder niet meewerken. maar ondertussen gaat het geluidsoverlast gewoon door. in de tuin zitten is geen pretje omdat de buurjongen met open slaapkamerraam ons volgt bij elke stap die we in onze tuin doen. daarbij word ik begreigd en beledigd terwijl mijn zoontje van 6 jaar en mijn partner in de deuropening staan. ook wordt er vanalles door de buren in onze tuin gegooit. zoals sigarrettenpeuken, gebruikte condooms en kauwgum. ik moet ook oppassen dat ik door hem niet onder gespuugd wordt. andere buren zijn op hoge leeftijd en zijn heel erg bang voor de buurjongen en zijn vrienden. want ook hun hebben last van hem en de troep die in de tuin gegooid worden. dat hebben ze verklaart bij een gesprek van de woningbouw in het bijzijn van een wijkagent. ook hebben ze tijdens het gesprek verklaard dat ze spuiten hebben gevonden en die maar uit angst stilletjes terug over de schutting gegooit. ik heb vorig jaar aangifte gedaan van bedreiging, want de buurjongen ging helemaal door het lint omdat ik in mijn tuin was en hem alleen maar aankeek omdat hij een klodder slijm in mijn tuin spuugde. hij zou mij dood maken en hij zou er voor zorgen dat het op een ongeluk zou lijken. sinds ik dat heb gehoord kom ik helemaal niet meer in mijn tuin als ik zeker weet dat hij thuis is en heb mijn gordijnen altijd dicht als ik alleen thuis ben. ze staan vortaan met 5 man sterk aan de deur als wij de politie bellen voor geluidsoverlast. de politie en woningbouw doet er helemaal niks aan.

nu heb ik mijn eerste zomer mogen ervaren dat de buurjongen niet thuis was. volgens de huismeester zou de buurjongen samenwonen en niet meer terug komen. want volgens de regels van de woningbouw mogen niet werkende mensen en mensen die in aanraaking zijn geweest met politie niet meer in de wijk terug komen wonen. deze regel was schijnbaar nodig omdat het een probleem wijk is. wij blij dat we eindelijk rust hebben, maar dat was maar voor even. twee weken later is de buurjongen weer terug en gaat hij weer zijn gang. voor heel even was er weer een goede sfeer in de straat en wij konden weer goede dag zeggen tegen de buurvrouw, maar dat is nu weer helemaal weg. nu hebben we nog een gesprek met een woonconsulent en ben ik erg bang dat we er weer niks mee opschieten. en daar zitten we dan met heel veel moeite 25 weken zwanger van een tweede kindje. ik ben ten einde raad. ik heb spijt dat we zijn komen wonen want woongenot hebben we er niet.

maandag 31 oktober 2011