Wat kunnen wij ondernemen tegen geluids- en rookoverlast van een werkschuur die tegen erfgrens aan is gebouwd en een dakterras op aanbouw tegen erfgrens aan?

2 reacties

De grote schuur is tegen de erfgrens aangebouwd en grenst dus direct aan onze achtertuin, waarbij de dakgoot boven de erfgrens hangt. De buurman heeft in de schuur een werkplaats ingericht met verschillende metaal- en houtbewerkingsmachines die een boel lawaai en trillingen veroorzaken. Verder heeft de buurman een houtstookplaats/-kachel in de schuur gebouwd met een schoorsteen op het puntdak. Als de buurman aan het werk is, is het in onze tuin niet meer prettig toeven. Wanneer buurman aan het stoken is; ruikt ons hele huis naar rook en met name onze kinderkamer aan achterzijde staat dan blauw van de rook(bij geopende ventilatie). Verder heeft onze buurman een dakterras geplaats op een aanbouw aan de achterkant van zijn huis die direct tegen de erfgrens aan zit. De afstand van de afscherming van het terras tot de erfgrens is ongeveer 20 cm. De afstand van de aanbouw tot erfgrens 5 cm. Onze buren kunnen vanaf dat terras onze hele tuin overzien en bovendien in ons huis naar binnen kijken(keuken, kinderkamer en garage). Ze kunnen letterlijk zien wat er op ons etensbordje ligt en ook kijken hoe wij onze dochter aankleden/verschonen. Maw wij zijn onze privacy kwijt in tuin en huis. We heben de buren aangesproken, maar ze willen niet reageren. Eerst gewone later ook aangetekende brief gestuurd, maar de aangetekende brief wordt niet aangenomen en krijgen we retour. Na laatst mondelinge kontakt heeft buurman aangegeven geen behoeft te hebben aan het bespreken van eea en al helemaal van plan ist iets te veranderen aan de situatie.

Volgens het recht moet een dakterras tenminste 2 meter van de erfgrens verwijderd zjin en dat is in dit geval dus niet zo. Daarnaast mogen er volgens het recht(volgens mijn informatie) geen ernstige trillingen of lawaai met machines worden gemaakt in een schuur die tegen de erfgrens aan is gebouwd en mag in een dergelijk gebouw op die plek ook geen vuur en rook gemaakt worden(bron internetsite ministerie van vrom). Wij moeten nu dus advocaatkosten gaan maken om ons recht te halen. Geld wat wij eigenljik niet hebben(schulden). Ons inkomen is net te hoog voor gratis rechtsbijstand.

maandag 22 maart 2010