wat nu.. het water staat aan de lippen

3 reacties

sinds jaren hebben wij overlast van onze onderbuurman. Wij wonen in een koop(appartementen)flat, van in totaal 4 hoog en hebben sinds bijna 3 jaar overlast van onze onderbuurman. De overlastgever is begonnen met harde muziek, ook in de nachtelijke uren, stankoverlast omdat hij zijn huisdier op het balkon zijn behoefte liet doen en gewoonweg overlast omdat hij zijn wekker aan liet staan (vanaf 04:00) omdat meneer stoned op de bank in de woonkamer lag en zijn wekker (uit de slaapkamer) niet hoorde.

Sinds bijna een jaar is de overlast van muziek (harde bass) en spelcomputer (over dezelfde surroundset) in ons apparement te horen en is de wietlucht, welke bij onze slaapkamer, gang, slaapkamer van de kinderen (nu 1 en 5 1/2 jaar oud) niet te harden. Meerdere keren politie gebeld voor overlast en meerdere keren is zijn instalatie in beslag genomen, heeft de politie hem boetes verleend en is GGD en Gemeente op de hoogte van de gehele situatie.

Laatst is het tot een fysiek geweld gekomen, omdat de overlastgever mij in persoon aan viel. (de overlastgever had naar mijn inziens te veel gebruikt en wordt ontoerekeningsvatbaar na het gebruik van canabis of wat dan ook). Doordat wij de politie hebben ingeschakeld is het nu ook dat de overlastgever persoonlijke bezittingen vernield. Zo staan er hakenkruizen in onze deuren gekerfd, staat het woord Jood met Jodenster op onze deur en brievenbus en heeft hij schade toegebracht aan zowel mijn fiets, als de fiets van ons 5 1/2 jaar oude zoontje. Banden worden lek geprikt, versnellingen worden gesabborteerd, sloten van brievenbus is (meerdere malen) gesabborteerd door een schroevendraaier, het doorkijkoog van de deur hebben we laatst moeten vervangen, omdat deze bewerkt was met hamer en spijker.. Tja, moet ik nog doorgaan?

De wijkagent en GGD (meldpunt overlast) geeft aan dat mediation op zijn plek is, maar dat weigeren we. De Vereniging van Eigenaren (van ons appartementencomplex) verwijst ons naar de politie, politie verwijst ons naar de GGD (maar geeft wel aan dat het een onhoudbare situatie is), de gemeente (burgermeester) verwijst ons naar de GGD en de GGD weet niet hoe zij dit moeten oplossen.

Het betreft hier koopwoningen.. dus uitzetting is niet 1, 2, 3 mogelijk.. Maar deze terreur moet echt worden gestopt..

het water staat ons aan de lippen en met ons nog een bewoonster van dezelfde portiek..

Wie weet raad?

woensdag 1 december 2010