wat te doen bij overlast bovenburen
bij mij boven is een mevrouw komen wonen ,en zij heeft laminaat op de vloer laten leggen ,maar de isolatie die er onder ligt is van dunne folie , moeten de mensen die laminaat leggen , dit van de woningbouw er onder leggen,dat is door hen goedgekeurd,maar er deugd niets van ,er moeten volgens mij vloerplaten onder die zijn dikker en zorgen ook niet voor overlast,bij de woningbouw krijg ik geen gelijk(er zijn in deze flat meer bewoners die overlast van de bovenburen hebben)ik ben dat niet alleen ,de verhuurder zegt ,,daar blijf je toch altijd last van houden,maar dat is niet waar de vorige bewoner had vloerbedekking liggen en daar heb ik nooit last van gehad,ik woon daar nu mu bijna 12 jaar en nooit geen last gehad ,maar deze bovenbuur woond er vanaf mei 2010.
m.g.v corrie van veen
Als aanvulling.: Altijd schriftelijk (mail of aangetekend) een klacht neerleggen en dit blijven herhalen tot ze er de hik van krijgen. Daarnaast kunt u de kantonrechter huurvermindering vragen voor zolang de overlast duurt.
Er bestaan normen maar deze worden niet gerespecteerd. Het zou goed zijn als Mr. Visser hieraan een uitzending zou besteden. Dit soort klachten komen maar al te vaak voor. Laminaat of parket op vloeren, gescheiden door een laagje vochtwering maar aan geluiddemping wordt geen aandacht besteed. De genoemde filtplaten bieden in veel gevallen een oplossing en isoleren ook nog beter maar het is geen must en daar ligt nu juist het probleem. Mijn verzoek dan ook aan Mr. Visser om hieraan nader aandacht te besteden zodat bestaande wetsartikelen weer herleven en een bijdragen vormen in de bakermat der samenleving. Ik moet er wel bij opmerken dat laminat iets is van de laatste jaren en de wetgeving al ruimschoots van eerdere data is dus mogelijk niet aansluit op de wensen maar wellicht gooithet een balletje op.
2 maanden geleden een klacht naar de consumentenzaken ,van de woningbouw,gedaan tot opheden toe nog geen antwoord ontvangen,de klachten zijn wel wat minder geworden ,maar ik hoor de geluiden nog steeds van de stofzuiger,deuren dicht doen,er zijn meer bewoners in deze flat die last hebben van de bovenburen ,ik ben dat niet alleen ,de woningbouw zegt daar moet je maar mee leren leven,niet dus. m,g,v c .v.veen
Als je de woningbouw niet blijft bestoken met klachten kunnen en zullen ze niets doen..... Blijven klagen en klagen en klagen en zo een dossier opbouwen.
Heeft u al met de bovenbuur besproken hoe ergerlijk die geluiden zijn?
Misschien hebben ze er geen idee van hoe erg het doorklinkt.
Wat Magerda zegt, is vaak het geval. De loper die deze contactgeluiden maakt, is zich er zelden van bewust en een gesprekje - en even komen luisteren - kan al veel oplossen.
Op haar vorige adres speelde dit probleem zich misschien niet.
Hoe een geluid wordt ervaren, is natuurlijk ook persoonlijk, maar daarvan afgezien gaat het waarschijnlijk om erg gehorige (houten?) vloeren. Dat in combinatie met een "harde" vloerbedekking, bepaald schoeisel en niet te vergeten een bepaalde motoriek, een bepaalde manier van lopen. De een sloft, de ander heeft een strakke "militaire" tred.
Aan dat laatste valt weinig te doen (dat leer je nauwelijks af), en het geluid van naaldhakken hoor je zelf nauwelijks, maar de benedenburen misschien des te meer. Je bent je dan nauwelijks bewust van het geluid.
In splitsingsreglementen (bij eigendom) en huurovereenkomsten (bij huur) kunnen regels zijn opgenomen over vloerbedekking e.d. juist om geluidshinder tegen te gaan. Maar lang niet altijd is dat het geval.
De woningbouwvereniging kan misschien met bouwtechnische maatregelen de geluidsisolatie verbeteren als deze niet meer aan de huidige eisen voldoet?
Verder kan de bovenbuurvrouw misschien ook wat doen aan isolatie. Door vloerkleden bijvoorbeeld. Dat geldt ook voor andere contactgeluiden, zoals van luidsprekerboxen die ongeïsoleerd op de vloer staan of tegen de muur hangen. Of binnenshuis ander schoeisel te dragen (blote voeten mag ook).
Meer bekleding in huis (velours gordijnen bijvoorbeeld) absorbeert ook geluid.
Kijk ook hier eens: http://nsg.nl/index.php?page=37.
En hier: http://nsg.nl/index.php?page=41.
aangezien mijn ervaring is dat alle instanties in zo'n geval niet willen meehelpen, zou ik de rechtsbijstand benaderen, en kijken in hoeverre zij u kunnen helpen. Sterkte
Je kunt natuurlijk ook een kort geding aanspannen,of de buurman of vrouw een klap voor de kop geven
Je kunt natuurlijk ook een kort geding aanspannen,of de buurman of vrouw een klap voor de kop geven
Je kunt natuurlijk ook een kort geding aanspannen,of de buurman of vrouw een klap voor de kop geven
nou ik ben niet gewelddadig,dus een klap geven dat doen we niet ,maak je het alleen maar erger mee. de overlast is heel wat minder geworden,ik wacht nog even af ,moet het weer erger worden ,dan stap ik naar de huurkommissie,die helpen je ook wel.geen berichten meer sturen,bella
Als ik nu na alle info te hebben gelezen een conclusie moet trekken dan zeg ik dat uw flat gewoon erg gehorig is. Buwi-flats zijn een soort waar dit probleem ernstig speelt. Er is helaas niets aan te doen. Wanneer u al last hebt van de stofzuiger der buren dan spreekt dit voor zich. Helaas, anders dan verhuizen naar beter kan ik er niet veel mee. U zou de verhuurder kunnen vragen er iets aan te doen waarbij ik geen idee heb wat dat dan wel zou kunnen zijn.
Beste mensen om zo ver te moeten gaan lijkt mij onnodig eerlijk gezegd. Het staat als algemeen bekend dat bepaalde flats uit de jaren 60/70 werden gebouw met holle etagevloeren. Die zijn zeer gehorig. Welk doel heeft het om daartegen te ageren waar je op voorhand weet dat men er niets aan kan veranderen.
Een persoonlijk contact en overleg met uw buren verrijkt de sociale verstandhouding en levert wellicht meer op.
hoy troublesshooter
ik heb 11 jaar lang geen last van mijn bovenbuurvrouw gehad ,maar die had vloerbedekking liggen,en deze nieuwe bovenbuur heeft laminaat liggen met een goudkleurige folie er onder,dat moet volgens de woningbouw goed isoleren,niet dus,in het kontract staat dat er geen harde vloerbedekking gelegt mag worden,en nu mag het ineens wel,dus ga ik naar de huurcommissie met het kontract en dan maar afwachten wat de woningbouw voor verweer aanbrengt.bella
Nodig uw buurvrouw eens uit en laat haar zelf de herrie beleven zou ik zeggen! Ik neem aan de uw verhuurder beslist een huishoudelijk reglement heeft en dit eveneens bij het aangaan van het contract aan u heeft overhandigd. Daarin staat welke beperkingen in acht genomen dienen te worden.
Rechten en dat soort middelen haalt niets uit, echt niet.
Deze "persoonsvorm" vereist HALEN en niet haalt. Ik had begrepen, dat het de laatste jaren zo droevig was gesteld met taal en rekenen, maar het blijkt 50 jaar geleden al niet aan je besteed te zijn geweest en in onvruchtbare bodem te zijn gevallen.
Uw bericht begon met overlast van lopen op de vloer. In zoverre is uw klacht begrijpelijk en wellicht zelfs gegrond. Maar als u het heeft over het dichtgooien van deuren of over stofzuigers moet u zich misschien eens afvragen of uw klacht zich wel richt tegen de vloer of tegen uw bovenburen in het algemeen.
Voor zover u last heeft van een vloer die niet aan de regels van de woningbouw zelf voldoet, heeft u natuurlijk recht van spreken. Maar daarover lijkt mij genoeg advies gegeven.
Tegen wie en op welke juridische gronden?
het is nog erger geworden ,nu heeft de bovenbuur haar kleinkind al een paar weken op bezoek ,dat kind is schat ik ongeveer 4jaar,dat loopt s;avonds tot elf uur door de kamer te hollen en daar is de overlast zo erg van dat ik tv flink hard moet zetten om nog wat te verstaan wat er op de tv gezegt word.binnenkort word er gepraat met buurtbemiddeling kijken wat daar voor oplossing uitkomt,dus ik wacht even af . bella
"Een klap op de kop" helpt inderdaad niet, weet ik uit ervaring. Na 1 1/2 jaar beleefd klagen heb ik de bovenbuurvrouw, zonder dat
ik dat van plan was, met een rode vlek voor de ogen, een klap in het gezicht verkocht, omdat ze de voordeur voor mijn gezicht dicht wilde gooien. Resultaat, bijna een nacht in de politiecel en E 150 boete.
Ik woonde in een 55+ appartement in Den Haag.Gedurende 2 jaar jaar heb ik nooit één geluid van mijn eerste bovenbuurvrouw gehoord. Na haar overlijden kwam er een nieuwe bewoonster, die in haar woning het aller dunste zeil had gelegd, geen Novilon of Marmoleum of zo, zonder het te isoleren.
Zelf loop ik altijd op slippers of pantoffels, maar de buurvrouw stapte de hele dag door haar woning met haar leren hakjes.
2 Maal aan de de deur geweest om, aller beleefds, uit te leggen dat ik last van haar had en of ze misschien haar schoenen uit wilde doen binnenshuis.Toen er niets veranderde en ik echt niet kon wennen aan dat getrippel boven mijn hoof, een nette brief geschreven met kopie naar woningbouwvereniging. .
Het mocht niet baten, ze trippelde gewoon door, vaak tot 2, 3 uur in de nacht. Andere bewoners gingen bemiddelen, wat ook geen resultaat had. Ze beriep zich op het feit dat ze Spaanse was en dat Spanjaarden u eenmaal lawaaierige mensen zijn. De woningbouwvereniging, zoals de meeste woningbouwverenigingen, zweeg in alle talen. Zij bemoeiden zich nooit met dit soort kwesties.
Daarna de escalatie, het proces-verbaal en werden er via politie mediators ingeschakeld. Zelfs toen hield de buurvrouw de boot af en voerde aan, te getraumatiseerd te zijn door die klap. Na een half jaar proberen een voet bij haar binnen te krijgen, gaven de mediators het op en ben ik naar een veel te dure woning buiten de stad verhuisd/gevlucht, want het getrippel ging onverminderd door.
Ik zou mensen die langdurig last hebben van een medebewoner, aanraden te vertrekken. Je bespaart je een boel ellende door het te blijven volhouden. Ik heb er wel het bittere gevoel van over gehouden, zeer onrechtvaardig behandeld te zijn.Zo van de dader heeft gelijk gekregen. Uiteraard was die klap fout en dat is dan ook het enige wat voor de wet telt.
De rol van de diverse woningbouwcorporaties in dit soort zaken is zeer onbevredigend.Te vaak hoor je bewoners klagen over hun passieve- of gedoog houding, waardoor de problemen onnodig escaleren.
Bij een ondervloer bijv. tno gekeurd. Zit een certificaat. Dit was tot op heden verplicht bij elke woningbouw bij het leggen van een laminaat vloer.
dat klopt ,maar voor flatgebouwen is deze isolatie ongeschikt ,wel voor een huis, de laminaatvloer van de bovenburen is 32 vierkantemeter ,daardoor een groot klankbord, de muren ,vloer,plafond alles is van beton,zodoende worden deze geluiden doorgegeven, bella
Certificering kan alleen geschieden op basis van een vooraf bepaald eisenpakket. Onder andere omstandigheden kan deze niet gelden,
De vaak uiterst goedkope bouw is oorzaak van gemeenschappelijke betonvloeren van hele huizenrijen met bijbehorende geluidsdoorgave. In flatgebouwen is de vloer van het ene - het plafond van het andere apartement.
Daar kun je niet de normen hanteren die in een woning gelden, waar men overigens slechts tijdelijk op een slaapverdieping loopt.
In een flat dient meervoudige isolatie toegepast te worden. Daar is de gebruikelijke folie met schuimrug volledig onvoldoende.
Een laminaatvloer is een hecht samenhangend geheel en werkt als een normaal klankbord.
Niet onwaarschijnlijk is dat er zelfs geluidversterking optreedt.
Werkzaam onder dergelijke omstandigheden zou zijn een folie met schuimrug belegd met een materiaal met hoog soortelijk gewicht, bv estrichplaten en daarop opnieuw de folie met schuimrug en daarop de laminaat.
Elke deskundige weet dat gebruik gemaakt kan worden van materialen met ver uiteenlopende soortelijke gewichten om geluiddoorgave waar dat hinderlijk is te beperken of te voorkomen.
Kwestie van kennis van zaken.
Ik heb sinds vorig jaar 2017 nieuwe bovenburen met kinderen! Ik woon er al meer dan 10 jaar en heb nooit last gehad van mijn vorige bovenburen. Nu dat dit gezin is komen wonen heb ik dagelijks last van geren en dreunen en gestamp en dat gaat door merg en been! Ben al een paar keer bij de bovenburen geweest en heb aangegeven dat ik er heel erg last van heb! De buren hebben n.l. Laminaat liggen! Ik heb ook de woningbouw melding van gemaakt en die hebben de buren aangeraden om andere ondervloer te plaatsen. De woningbouw heeft mij ook gebeld en toen ik aangaf dat zij toestemming hebben gegeven terwijl ze weten dat het een houtenvloer betreft hebben ze gezegd dat ze huurders niet kunnen verplichten welke vloer ze kunnen plaatsen! Volgens de buren hebben ze de ondervloer gewisseld, maar heb nog steeds last van en hoor echt geen verbetering! Na weer een schrijven naar woningbouw over dezelfde klacht is buurtbemiddeling aan te pas gekomen! Samen zouden we voor een oplossing zoeken en volgens hun moest ik naar een oplossing zoeken! Ik heb gezegd dat zolang er laminaat ligt de overlast blijft aanhouden want laminaat is de boosdoener zolang het er ligt! Mijn oplossing is vloerbedekking zodat het geluid dempt want de bovenburen hebben 2 kleine kinderen en die gaan stoeien en je kan ze niet vastbinden want het is normaal dat kinderen spelen en vallen. Ik en de bovenburen hebben Whatsapp zodat ik hun kan melden als ik last van hun heb maar ondanks dat blijft de overlast aanhouden! Op een gegeven moment gaat dat ook irriteren want over en weer wordt er wat gezegd want bij iedere melding krijg ik te horen dat de buren hun best doen maar de kinderen blijven rennen, ondanks dat ik ze meld om hun kinderen niet te laten rennen. Ik denk dat ze daar ook moe van worden van mij ! Ik wordt er niet goed van dat geren, net een kudde paarden die door mijn huis raast! Ik ben ten einde raad en al ga ik verhuizen, de volgende bewoner gaat hier ook last van hebben! Volgens de bovenburen is vloerbedekking geen optie daar buurvrouw allergisch is voor stof! Wat is hier meer aan te doen? Ik ga de woningbouw weer een brief schrijven en of ze hier niet iets aan kunnen doen! Ik woon er echt niet prettig meer! Ik kan me voorstellen dat mensen die hier last van hebben er moedeloos van worden.