weghalen zonwering

3 reacties

Sinds eind jaren tachtig heb ik een zonwering in een flat, die mijn eigendom is, waarvoor ik van het bestuur van de vereniging toestemming heb.

Na 12,5 jaar gingen 3 buren, onder leiding van 1 aanstichter (de 2 anderen waren min of meer meelopers), klagen over schaduw (hinder) op hun balkon. De De aanstichter heeft ongeveer 1,5 uur schaduw op zijn balkon, maar kan de rest van de dag volledig in de zon zitten, een van de 2 anderen hetzelfde. De derde heb ik sindsdien niets meer vernomen. Andere flatbezitters met zonwering hebben in het geheel geen last van buren. Omdat ik niet gezond ben en warmtewering in de zomer nodig heb gebruik ik die zonwering (op de zuidkant) bij warm weer en heb dus aan mijn huisarts een 'medische indicatie zonwering' gevraagd en gekregen, met name omdat die voorzitter mij begon te dreigen met afhalen. De advokaat, die die voorzitter op mij afgestuurd had namens de vereniging van eigenaren, werd na ontvangst van dit briefje, waarop stond, dat ik de zonwering volledig moest kunnen gebruiken, teruggetrokken. In 2007 ben ik gestart met een procedure bij de kantonrechter om een airco te kunnen verkrijgen, waarvoor ik tot 2 x toe toestemming kreeg van de rechter (de voorzitter ging in hoger beroep toen ik de eerste keer gelijk kreeg). Voor die airco heb ik ook een medische indicatie. Is het nu zó, dat, nu ik een airco heb, het bestuur gerechtigd zou zijn, bij mij, als enige, de zonwering zou mogen laten verwijderen wegens 'hinder'?
Het bestuur heeft opdracht gegeven aan iemand om mij te controleren op mijn gebruik, dat later, zo vernam ik, geheel normaal bleek te zijn. De buurman, die deze 'hinder' bij het bestuur heeft aangebracht heeft ook 'hinder' van andere vormen van 'hinder', zoals voetstappen in de lift, het aanslaan van de lift, de huurders van een eigenaar met meerdere flats en dus mijn zonwering.

Mijn vraag is: zou het bestuur nu mijn zonwering weg laten halen (wat in de statuten staat) omdat ik nu een airco heb of blijft de medische indicatie zonwering evenzeer geldig

dinsdag 21 september 2010