Wie helpt mij, overlastveroorzakers nu eens aan te pakken en meer/soepelere begrip/regels voor overlastervarenden te krijgen?

9 reacties

Hallo allemaal,

Ten einde raad zijn wij. Wij hebben 20 maanden geleden een eengezinswoning gekocht in een kindvriendelijke en nette wijk. Wij wonen hier nu 1,5 jaar in. Toen wij het huis kochten van kennissen, stond het huis links van ons leeg en was nog niet verkocht.

Toen wij er in kwamen, hoorden wij van onze kennissen dat de buren er niet dezelfde normen en waarden op nahielden als hen. Zij hebben flink verbouwd een paar maanden lang. Alle buren, zowel de huizen achter als naast hebben hier heel veel last van ondervonden. Verbouwen moet kunnen, maar voorstellen, ho maar. De buren hebben zich bij niemand voorgesteld en het klussen ging tot laat door en ook op de zondagmorgen weer. 1 buurman is ten geregeld langs gegaan, omdat hij graag wat rust wilde.

Omdat deze asociale buren een buurt verder zijn gaan wonen, werd het in onze buurt bekend om welke familie het ging, de oude straat van deze mensen schijnen de vlag uit gehangen te hebben ten bekend werd dat deze buren vetrokken.

Toen kwamen wij er naast wonen. In de zomer. Het werd al vrij snel duidelijk dat dit gezin inderdaad niet de normen en waarden van ons deelden. Waar wij misschien overdreven rekening houden met de buren (zachter praten in de tuin, zodat de ander ook kan genieten) leven zij alsof ze de enige in de wereld zijn.
Toen wij aan het klussen waren, kwamen ze gedag zeggen. Dit was voor ons een goed teken, omdat ze dit bij andere buren niet hadden gedaan. We mochten zelfs even binnen kijken.

Toen werd onze nachtmerrie werkelijkheid.
Het huis zelf... alles wat er maar uit gesloopt kon worden, hebben ze er uit gesloopt. Wat er over is gebleven... plavuizen, rolgordijnen, totaal geen spullen waar geluid door af kan breken. 1 holle bende. Maar we hoopten op het beste.

De zomer... moeder schreeuwt tegen de kinderen. Vanuit de voortuin naar de achtertuin, dus door het huis heen. Moeder en partner schreeuwen geregeld tegen elkaar. Bezoek met kinderen dat op en af aankomt bezorgd de nodige onrust en geluidsoverlast.Ze hebben er ook een handje van om in de tuin naar elkaar te schreeuwen. En dan het continue gebonk wat er uit het huis komt. Continue.
En dan is er die hond. Wanneer zij niet thuis zijn, blaft de hond continue aan 1 stuk door. Wanneer er iemand langsloopt, blaft hij. Wanneer er bezoek komt, blaft hij. Wanneer wij bezoek krijgen, blaft hij. Wanneer ze weg gaan, blaft hij. Zoveel onrust en herrie geeft dat. Die man is continue aan het klussen, zaterdagmorgen vroeg, in de avond etc. Al met al, geeft het gezin geeft zodanige onrust/geluidsoverlast, dat wij de rust in ons huis niet kunnen vinden.

Wij zijn al meerdere malen langs geweest bij hen. Het niveau van hen ligt erg laag dat wij er verschillende normen en waarden op na houden. Met hem valt nog enigszins, op laag niveau, te praten. Zij begint meteen te schreeuwen of te huilen en voelt zichzelf een vreselijk slachtoffer onder dit hele gebeuren. Dit terwijl wij continue in hun herrie zitten.
Het komt er op neer, dat zij zeggen alles aan de overlast doen om deze te beperken. Ze hebben nieuwe stoelen gekocht, dus het is geen oorlog meer zodra deze over de plavuizen geschoven. Verder willen ze geen kleden over hun vloer leggen, omdat deze vloer hun trots is en deze niet willen verbergen. Wanneer wij vragen wat dat gebonk toch continue is. Is hun antwoord ; onze kleinste loopt op de hielen. Dit lijkt ons onwaarschijnlijk. Het verhaal is waarschijnlijk dat zij zo wild leeft, zonder rekening te houden met anderen. Ze schroomt niet van een deurtje dicht te gooien of hardhandig iets te pakken etc.

Wij zijn inmiddels onderdeel geworden van hun gezin, zoveel worden wij in hun herrie getrokken. Nu heb ik veel topics gelezen over geluidsoverlast, omdat wij willen dat het stopt, maar niet vinden dat wij de dupe moeten zijn van geluidsoverlastveroorzakers.

Ik lees dat veel mensen die geluidsoverlast ervaren van mensen die geen rekening houden met anderen, met de rug tegen de muur staan. Ik zou maar graag hard maken voor deze groep mensen om de overlastveroorzaker nu eens aan te pakken? Waarom moeten de goeden onder de slechten lijden?

Ik ben al jaren goed bevriend met de wijkagent, ik heb hier donderdag een afspraak mee. Graag zou ik de mogelijkheden eens bespreken om de overlastveroorzaker op een efficiënte manier aan te pakken en te zorgen dat de gedupeerde krijgt wat hij verdiend. Wie kan ik hier in meekrijgen? Alles voor een fijn leefklimaat, wat niet beheerst wordt door buren die niet aan anderen denken.

Daarnaast zie ik graag jullie reactie tegemoet hoe de situatie met de buren aan te pakken?

Groetjes Noor

maandag 4 maart 2013