Wij kunnen het niet eens worden over de aanpassingen i.v.m. gebruik van de scootmobiel, wat moeten we nu doen?

7 reacties

Wij wonen net 10 buren in een appartementencomplex. I.v.m. medische indicatie voor een scootmobiel zijn wij al 6 maanden in overleg met de buren over de plaats van de scootmobiel en over de aanpassingen die nodig zijn om in/uit het gebouw te kunnen komen. 7 Van de 9 buren hebben geen bezwaar tegen welke oplossing dan ook, twee buren houden de beslissing tegen en lijken alles onder de juridische meetlat te leggen.
-Bezwaren zijn van esthetische aard, zo willen de buren geen kabelgootjes in de hal.
-Bezwaren tegen het stallen op de ruime verdiepingvloer, 'ik woon niet in een bejaardenhuis'. Zelf zetten ze er 20 paar schoenen neer en kinderwagens en wat al niet meer.
-Bezwaren tegen het gebruik van de lift, vuil, beschadiging.
Onze op een na goede oplossing is het gebruik van de algemene berging, wij kunnen daar wel mee leven. Het is voor ons een compromis waar wij niet extra financieel belast door willen worden. Er kan dan een scheidingsmuur weg (voorstel van een buur), dan hebben we een flinke bergruimte, die staat nu leeg. Dat betaalt de gemeente mogelijk niet omdat dat niet strikt noodzakelijk is. Buren willen dat wij dat dan betalen, wij vinden dat onredelijk omdat de ruimte na het weghalen van de muur, groot genoeg is om naast de scootmobiel ook bakfietsen, bolderkarren en dat soort dingen van de anderen te stallen. Ook willen wij t.z.t. niet opdraaien voor kosten die in de toekomst gemaakt moeten worden, b.v. nog twee deuren elektrisch maken, dat is omdat ik ervan overtuigd ben dat iedereen de knop gaat gebruiken, het is gewoon super handig.
Welke rechten hebben wij als v.v.e. voorschrijft dat er alleen iets veranderd mag worden in de openbare ruimte als daar algehele concensus over is?

woensdag 15 september 2010