Zicht doorgaande drukke weg verhinderd door struiken buren

2 reacties

Wij wonen aan een drukke doorgaande weg. De gemeente heeft onlangs het straatbeeld aangepast en hebben een fietsstraat langs de drukke weg aangelegd. De ingang van de fietsstraat is recht voor ons huis. Geen problemen mee, maar wanneer ik mijn inrit wil uitrijden met de auto is mijn zicht compleet verhinderd door struiken van de buren ca. 160 m hoog en 2 meter breed. Ik heb contact opgenomen met de buren en gevraagd of hun deze zouden willen snoeien. Ik zie geen fietser, brommer, voetganger en/ of auto aankomen. De buren meldde mij dat ze dit niet van plan zijn. Na meerdere vriendelijke verzoeken wilde zij niet meewerken om het veiliger te maken voor mij en de rest van het verkeer. Er hebben al meerdere malen bijna ongelukken plaats gevonden, maar mijn tegenliggers konden net op tijd uit wijken.
De gemeente is er al bij geweest en geeft toe dat het een onveilige situatie is en heeft de buren een brief geschreven, maar ook hier geven ze geen gehoor aan.
Kan iemand mij vertellenwat en hoe ik dit het beste aan kan pakken. Is de gemeente niet verplicht te zorgen voor een veilige situatie en daarmee te eisen dat de buurman snoeit?

donderdag 22 oktober 2015