Bijna- ex gaat samenwonen,maar huis nog op twee namen voorlopig.Wat bij overlijden?

0 reacties

Mijn bijna-ex woont inmiddels min of meer samen (nog niet officieel). Het huis moet nog op zijn naam worden gezet evenals de hypotheek, dat staat nu nog op beide namen van ons. Dit duurt nog even om bepaalde redenen (paar maanden), in zijn voordeel (hij wil bepaalde kosten uitsparen).
Maar wat nu als er iets met mijn ex gebeurd? Hij zegt afspraken te willen maken omtrent zijn nieuwe vriendin, als er iets met hem gebeurd. Maar lijkt mij niet kunnen, zolang ik mede eigenaar ben.
Ik ga mezelf ook niet eerder ontslaan als mede-eigenaar en wel aansprakelijk blijven voor de hypo (dat plan had hij, maar zo dom ben ik ook niet); als hij overlijdt heb ik hypo-schuld en geen huis om te verkopen om hypo af te lossen.

Naar mijn idee, gaat het huis gewoon naar mij, mocht hij komen te overlijden (ook al is scheiding dan al rond) zolang het op onze beider namen staat en staat zijn vriendin hier helemaal buiten, ook al woont ze daar straks officieel.

Mijn gedachte is; ik kom hem nu tegemoet, zit nog maanden aan hem vast in zijn voordeel, als hij zo graag voor zijn vriendin de boel netjes wilt regelen, dan moet hij nu de kosten toch maar maken dan? Is het risico wat hij neemt toch??

maandag 19 oktober 2015