Ex betaalt haar helft van de hypotheek niet meer

1 reactie

Hallo,

Sinds 5,5 jaar zijn mijn ex en ik uit elkaar. We waren niet getrouwd, maar hadden een samenlevingscontract. We hebben onderling een afspraak gemaakt dat we beiden de helft van de hypotheeklast zouden voldoen, en beiden een x bedrag op een rekening zouden storten voor alle kosten omtrent onze dochter van 7. Ook is de woning direct via een makelaar te koop gezet, en we zijn al enkele keren gezakt met de vraagprijs.

Alles ging in principe altijd goed, totdat ze aangaf dat ik volgens haar meer moest betalen voor mijn dochter. Ik heb aangegeven dat, als dat wettelijk gezien zo was, ik daar bereid toe was. Ze heeft voor een berekening een advocaat ingeschakeld. Ik heb mijn fiscale gegevens doorgegeven.

Nu krijg ik van de advocaat een brief dat mijn ex vanaf 1 januari niet meer meebetaalt aan de hypotheek. Het blijkt nu dat mijn inkomen te laag is, om mij meer te laten betalen voor mijn dochter. In de brief staat dat ik in mijn eigen kosten van levensonderhoud moet voorzien, en dat ik dit niet op mijn ex afwentel. Ze heeft mij 5,5 jaar financieel ondersteunt, en het wordt meer dan tijd dat ik op eigen benen ga staan. De betaalde hypotheeklasten worden nu door de advocaat aangemerkt als partner alimentatie. Ik wil ook nog even melden dat alle kosten gewoon voldaan kunnen worden voor onze dochter. En ik heb begrepen dat partner alimentatie niet van toepassing is bij een samenlevingscontract.

Nu is dus mijn vraag: kan dit zomaar? We zijn beide mijns insziends, eigenaar van de woning. er is geen sprake van een tegemoetkoming in mijn levensonderhoud. Ik heb mij ook verbaasd over de toon van de brief, en kan me haast niet voorstellen dat een advocaat een dergelijke brief opstelt. Probleem is nu wel dat ik de gehele hypotheeklast moet voldoen, want ik wil niet dat de bank de woning verkoopt. Zij heeft sinds een paar jaar weer een relatie, en een woning gekocht met hem, waarbij ze ook op de hypotheek staat. Wat te doen?

dinsdag 19 januari 2016