Ex-man frustreert medewerking verkoop / oplossing verkoop huis en gezamelijke vaste lasten, hoe dit op te lossen / aan te pakken

8 reacties

Ik ben een 38-jarige vrouw en sinds 23 februari 2008 gescheiden van tafel en bed en officieel in mei 2008. In het convenant is opgenomen dat mijn ex in het huis blijft wonen tot het huis verkocht is, daar hij niet kapitaal krachtig genoeg is om het huis te kunnen overnemen. Tot die tijd ben ik verplicht mee te betalen aan deze gezamelijke vaste lasten terwijl ik er geen gebruik van maak.

Daar komt bij dat hij sinds halverwege 2008 een uitkering heeft en daardoor niet alle rekeningen kan en wil betalen, terwijl hij regelmatig zwart werkt en ook nog in een auto kan rondrijden. En gezien ik maandelijks mijn verplichte gezamelijk deel van de vaste lasten naar hem overmaak en vraag naar overzichten van wat betaald is weigert hij dit te geven. Nu is gebleken dat hij van een aantal maanden een aantal rekeningen niet heeft betaald. Hierdoor ben ik een aantal keren de dupe geworden doordat er onverwachts een deurwaarder voor mijn deur stond.

Dit betekent dat mijn aandeel voor de betalingen elders voor zijn gebruikt. Met name zijn het rekeningen van onroerende zaken als: hypotheek en VVE. Ik heb al een keer een advocaat in de hand gehad, maar zonder resultaat. Ook heb ik een openlijk gesprek met de bank gehad hierover, maar onderaan de streep ben en blijf je beiden verantwoordelijk voor de betalingen van de hypotheek, ongeacht wie de spelbreker is. Sterker nog is mij verteld zodra hij de schuldhulpverlening in gaat kunnen zijn deel van de schuld op mijn verhaald gaan worden, waardoor ik door zijn toedoen ook verplicht in de schuldhulpverlening terrecht zal komen.

Mag toch niet zo zijn dat er voor deze situatie hier in Nederland geen oplossing voor is! Dat zou toch erg krom zijn! Wat betekent anders het woord 'SCHEIDEN?' volgens mij delen en niet verder 'LIJDEN!'.

Kan iemand mij vertellen of er hier oplossingen voor zijn of welke wegen
ik zou kunnen bewandelen om uit deze visuele cirkel te kunnen komen.

zaterdag 18 december 2010