Ex-partner ontwijkt alle betalingen: alimentatie, hypotheek etc.

Opgelost!
0 reacties

Hallo,

Even een situatieschets vanaf het begin:
In 2013 hadden mijn ex-partner en ik een koopwoning gekocht. Sinds vorig jaar willen mijn ex-man en ik scheiden door relatieproblemen.

Ex-partner begon gelijk te dreigen. Hij wilde geen alimentatie betalen aan mijn dochter en mij. En als we het dan wel zouden vragen, zou hij beginnen met zwart werken en niks aan ons betalen. Omdat mijn dochter en ik het gevaarlijk vonden/heel erg bedreigd voelden om in het koophuis te blijven, vluchtten we naar een familielid om daar tijdelijk te verblijven. We namen daarbij alleen onze persoonlijke spullen mee (kleding, paspoort, mobiel etc.) en niks van het inboedel. In oktober 2014 zijn we officieel verhuisd naar een ander adres. Ook hebben we het contact beide verbroken met mijn ex-man. Na een lange tijd, in januari 2015, hadden we onze eerste rechtszaak. Deze rechtszaak ging over de voorlopige voorziening van mij. Uit de beschikking kwam naar voren dat ex-partner ons 700 euro moet betalen per maand. We hebben een periode gewacht en hebben toen niks ontvangen. We kregen in februari van de advocaat van de tegenpartij te horen dat ex-partner opeens ‘werkloos’ is geraakt en niet meer in staat is om de alimentatie te betalen.

Later, toen we het koophuis wilden bezoeken heeft ex-partner de sloten van het koophuis veranderd en konden we niet naar binnen. Bovendien was al het inboedel meegenomen en was het huis leeg achtergelaten. Nu kregen we een brief op het nieuwe adres, dat als we geen energieleverancier hebben, dat we te maken krijgen met een gerechtsdeurwaarder. Bovendien gaan we er van uit dat ex-partner ook niet meer de hypotheek betaalt. Ikzelf werk bij een sociale werkplaats en ben gedeeltelijk arbeidsongeschikt. Mijn loon wordt aangevuld met uitkering van de gemeente. Ik kan niet terug naar het koophuis en alles gaan betalen, want ik heb daar niet genoeg draagkracht voor.

Vermoedelijk verblijft ex-partner bij het bedrijf van zijn broer en werkt er zwart. Ook vermoeden we dat hij zijn rekening heeft gesloten, waardoor ze geen geld meer van hem kunnen ‘afpakken’. Dat betekent dat niks wordt betaald en de schulden op elkaar stapelen.

Wat kan ik op zo’n moment doen? Ik weet namelijk echt niet wat ik moet doen. Ik wil niet in de schulden, maar dat is onvermijdelijk. Wat kan ik het beste in zo’n situatie doen? Waar kan ik terecht? Waar zouden ze me kunnen helpen?

maandag 9 maart 2015