EX werkt niet mee met uit elkaar gaan

0 reacties

Ik en mijn ex vriend wonen sinds 10 jaar samen in een koophuis. We hebben geen samenlevingscontract en zijn niet getrouwd.
We hebben twee kinderen. Sinds bijna twee jaar is onze relatie op beëindigd. In het begin zou hij op zoek gaan naar andere woonruimte maar dat schoot niet echt op. Ik heb echt het idee dat hij niet aan het zoeken was. Ik heb zelf ook gezocht naar woonruimte maar ik heb te weinig jaren. Ik heb geprobeerd een urgentie te krijgen maar die krijg ik alleen als de verdeling van het huis en een ouderschapsplan rond is. En daar zit het probleem. Hij werkt niet mee. Alle voorstellen zijn niet goed. Dus urgentie afgewezen.
Nu wil hij weer in het huis blijven wonen en op zijn naam zetten. We zijn samen eigenaar van het huis. Ik weet dat we een onderwaarde hebben van +/- 20.000 euro. We hebben het huis gekocht met NHG garantie. Om in aanspraak te komen voor die NHG moet het huis in goede staat zijn . Dat is het niet en ik heb meerdere keren aan gegeven dat we er iets aan moeten doen zonder effect. Nu heb ik een aantal weken geleden een bevriende klusjes man in de arm genomen die voor mij het huis op wil knappen. ( geld heb ik geleend bij mijn ouders) Nu is hij het daar niet mee eens. En heeft mij verboden iets aan het huis te doen zonder toestemming.
Ik wordt dus eigenlijk vast gehouden in een huis. En de sfeer is om heel zacht te zeggen niet echt prettig meer. Ook niet voor de kinderen.

Wat kan ik doen? ????Kan ik stappen ondernemen om dingen af te dwingen?????

Ik wil met mijn kinderen verder. Ik wil mijn eigen plek. En weer een leven op bouwen

woensdag 9 september 2015