Ex wil woning niet uit

1 reactie

Mijn ex partner verblijft al 2 jaar in onze voormalige woning met onze twee kinderen, na uitspraak van de rechter is overeen gekomen om de woning te verkopen per 1 juni 2014.
Dit staat ook in de vaststellingsovereenkomst. hier wil ze echter niet meer aan meewerken.

Ze staat nog wel toe dat de woning in de verkoop gaat, maar wil geen oplever datum aangeven, wil niet meewerken in de taxatie, wil niet communiceren, hiervoor zijn we ook al bij een mediator, waar wel alle tegenwerking wordt vastgelegd maar we niets opschieten.

Mijn vraag is hoelang zij dit kan blijven rekken, ze doet geen moeite voor een huurwoning, gaat niet op zoek naar werk om een eigen inkomen te creeeren (was wel een afspraak) houdt zich niet aan gemaakt afspraken in het ouderschapsplan, waarbij ik op ieder punt wordt aangesproken maar het recht wel tegen lijk te hebben aangezien de kinderen bij haar verblijven.

Zij krijgt ondertussen een gratis advocaat toegewezen, echter gezien mijn inkomen moet ik alles zelf betalen, waardoor het inschakelen van een advocaat voor mij financieel niet meer haalbaar is. Zij kan oneindig door gaan, terwijl voor mij dit niet meer haalbaar is.

Vanaf 1 juni 2015 vervalt ook de terug gave van de hypotheek rente, waarna de lasten alleen nog maar verder zullen oplopen, ik weet niet meer hoe ik dit moet gaan opbrengen. op deze manier kan ik niet verder, dit duurt nu ondertussen al twee jaar sinds uitspraak van de scheiding, maar hiervoor was ik ook al 2 jaar uit de woning ( ze heeft de echtscheidingsprocedure oneindig gerekt)

Wat adviseren jullie?

dinsdag 8 april 2014