Exvriendin vertrokken uit gezamelijk koophuis, wil niet meebetalen aan hypotheeklasten

3 reacties

Het verhaal in het kort:

Exvriendin is eind 2012 vertrokken uit ons gezamelijk koophuis.
Ze had toen géén inkomen.

Haar vertrek heeft ervoor gezorgd dat ze nu wel recht op bijstand/uitkering heeft. Ze zit in een 'begeleid wonen' traject en ze zou ondersteund worden in haar financien.

Begin Maart heb ik haar aangsprakelijk gesteld voor de helft van de hypotheekkosten van Januari en Februari. Dit heb ik op papier gedaan (een ingebrekestelling) en deze heeft ze ook getekend.
Degene die haar financiën regelt heeft bij de accountant waar we beide onze aangifte over 2012 deden aangegeven dat 'het geld eraan kwam maar Mevr. op het moment er niet de middelen voor had'.

Ondertussen is het begin Mei en heb ik haar afgelopen vrijdag nogmaals per aangetekende brief in gebreke gesteld voor het niet betalen van de helft van de hypotheek. Voor de maanden januari en februari heb ik haar een termijn van 5 werkdagen gesteld. voor Maart en april een termijn van 14 dagen (Dit heb ik de eerste maal voor Januari en februari ook gedaan)

de exvriendin in kwestie is zoals verwacht not amused en neemt naar eigen zeggen een advocaat in de hand. Ik zelf had het zover niet willen laten komen en aangezien het huis achter twee maanden verkocht is wilde ik er eigenlijk niet serieus moeite in steken.

Nu de situatie zich echter gedraaid heeft (het niet mogen zien van mijn kind, een alimentatieaanvraag terwijl de afspraak was tot de verkoop van het huis, ik de hypotheek, zij de kosten voor onze dochter) voel ik me toch genoodzaakt om maar stappen te ondernemen.
Ze heeft afgelopen maand ons gezamelijke huis helemaal (laten?) leeghalen en alle meubels zijn dan ook weg en voor haar..

Maar, wat is nu mijn volgende stap? En belangrijker nog? Wat gaat me dat kosten? Ze kleed me financieel totaal uit nu alle kosten door mij gedragen moeten worden.

Is er hier iemand die me hier nuttig advies in kan geven?
Nog enkele nuttige feitjes:
Hypotheekakte op beider namen
Geen samenlevingscontract, niet getrouwd.
Dochter geboren na breuk, op moment van breuk wist (in ieder geval ik) niet van de zwangerschap.
ik heb het kind erkend en ben het ook gaan aangeven.

Ik zit met de handen in het haar, wie helpt?

dinsdag 7 mei 2013