Gedwongen verkoop huis na echtscheiding

0 reacties

Ik zit met het volgende probleem:

Mijn ex en ik hebben een aantal jaar geleden toen we besloten uit elkaar te gaan samen voor mij en de kinderen een ander huis gekocht. Hij bleef in ons ouderlijk huis. We hebben tot nu toe dus twee huizen en twee hypotheken. Ik wil al heel lang een boedeldeling. Dat wil zeggen: Het huis waar ik in woon op mijn naam krijgen, en ontslag van de hoofdelijk aansprakelijkheid op het andere huis.

Nu loop ik tegen de volgende problemen aan:

Mijn ex krijgt op 'zijn' huis de hypotheek niet rond, en ik dus niet op mijn huis. Ik ben bereid dit huis te verkopen en een goedkoper huis terug te kopen. Echter, ik krijg geen nieuwe hypotheek zolang mijn naam ook nog verpand is aan het ouderlijk huis. Ik ben nu van plan om een rechtszaak te starten en aandringen op verplichte verkoop. Op dit moment zit ik gevangen in mijn huis. De kinderen wonen inmiddels weer fulltime bij hun vader.

Heeft iemand ervaring met een dergelijke situatie? Mijn advocaat zegt dat het een heel lang en kostbaar proces gaat worden. Is een eventuele uitspraak van de rechter niet bindend? Kan mijn ex de verkoop zo gemakkelijk frustreren?

vrijdag 1 april 2016