Huis verkopen of kopen na scheiding?

1 reactie

Inmiddels zijn mijn ex en ik 1,5 jaar uit elkaar en woon ik met mijn inmiddels nieuwe vriendin nog in het huis wat nog op naam staat van mij en mijn ex. Ik heb met mijn ex afgesproken dat ik alles nu betaal en ook alles betaal om te proberen het huis op mijn naam te krijgen. Helaas gaat dit mij alleen niet lukken.

Het zou wel lukken als mijn nieuwe vriendin mee doet, maar gezien het huis redelijk wat onderwaarde heeft, we met huidige rentepercentage per maand goedkoper uit zouden zijn bij koop van ander huis, en zij liever niet hier wil blijven wonen, wil ze dit liever niet (wat natuurlijk heel begrijpelijk is).

Maar nu begint mijn ex moeilijk te doen! Zij zegt nu dat ze de goedkoopste oplossing wil en dat is dat we beide wat geld inleggen zodat ik en mijn vriendin dit huis kunnen kopen (zonder onderwaarde). Maar gezien mijn vriendin ook andere redenen heeft hier niet te willen blijven wil ze dat niet. Maar mijn ex gaat nu dus dreigen dat als wij het niet doen dat dat dan onze keuze is dus dat zij daar dan niet aan mee gaat werken of betalen.

Ik vraag me af of ze echt moeilijk kan gaan doen en of zij zomaar kan beslissen dat zij bij verkoop niet gewoon de helft van restschuld wil betalen?

Kan iemand me helpen met deze vraag/vragen, ik zit met de handen in het haar...

vrijdag 20 mei 2016