In gemeenschap van goederen getrouwd, maar partner heeft alles weg gehaald

0 reacties

Bij het aangaan van onze scheiding was ik nog vol vertrouwen dat dit goed verliep en liet ik mijn ex vrouw de scheiding regelen. Zij zou de auto houden en na verkoop van ons huis deze terug betalen, de boedel zou eerlijk verdeeld worden, er werd een contract opgesteld over de zorg voor de kinderen, en vastgelegd met co ouderschap.

Tijdens het regelen van de scheiding begon zij tevens over een schuld die wij bij haar vader zouden hebben voor het aangaan van een winkel die zij destijds geopend had. Ik wist dat zij hier wat voor geleend had, echter niet de hoogte, ik heb hier ook niks voor ondertekend. Tijdens het regelen van de scheiding wilde ze vastleggen al deze dingen, echter tekende ik niet omdat ik van de schuld naar haar vader niets wist. Enkele maanden later vertelde ze mij dat ze een ander had, en een half jaar later besloot ze onze kinderen in een andere woonplaats te vestigen bjj haar vriend. Een dag voor de crematie van haar moeder smste zij dat zij zwanger was.

Een maand na deze crematie kwam ik aan bij ons huis. De deuren en poort stonden open, en het enige wat er nog was, waren de twee honden. Verder was het hele huis leeg. De buren hadden gezien dat haar familie met een bus het huis leeg hadden gehaald. Tot mijn verbazing kan de politie hier niets mee en loopt alles nu via advocaten. Echter vorige week is het huis verkocht en over gedaan aan de kopers, de auto werd niet verrekend, sterker nog, een dag later stond haar vader op de stoep om zijn schuld te innen, een schuld waar ik het bestaan amper van weet. In het verzoek via de advocaat krijgen we geen reply op de schikking die we willen treffen betreffende de Auto, de inboedel etc. De jongste van mijn kinderen wilde bij mij blijven wonen, echter middels een rechtzaak is dit ook niet gelukt, blijkbaar was het convenant toch niet zo bindend.

Graag wil ik advies, want hoe krijg ik mijn geld van de auto, de boedel terug, terwijl er ineens ook nog een schuld zogenaamd zou zijn die tijdens ons huwelijk niet echt ter sprake was , waar geen afschriften van zijn, of iets wat notarieel vastgelegd staat.Bij mijn weten was het bedrag wat zij geleend had bij haar vader, een klein bedrag, wat volgens haar tijdens ons huwelijk terug betaald werd echter bij scheiding zou er ineens schuld zijn. Ze heeft goed weten te acteren, manipuleren en liegen, echter had ik net niet door.

Vraag is dus nu, hoe kan ik dit het beste doen. Ik heb een advocaat, maar hoeveel geld moet ik spenderen, terwijl ik niet weet wat de kans is dat ik iets terugkrijg, sterker nog, volgens haar zou ik nog meer moeten betalen. Kan iemand mij advies geven. Mvg, P.

vrijdag 7 februari 2014