Internationaal recht - Ex wil niet scheiden - Erkennen kind

2 reacties

Ik zit met een aantal problemen, ik hoop dat iemand hier mij daarmee kan helpen.

Ik ben al 8 jaar samen met een man die in de U.S.A. getrouwd met een vrouw, 8 jaar geleden is zij vanuit Nederland vertrokken met hun jongste zoon. Oudste ziet mij nu als zijn moeder, en ik zorg al deze tijd al voor hem alsof het mijn eigen zoon is.

Deze vrouw wil niet scheiden, omdat zij ondanks alles middels deze papieren aan mijn vriend verbonden wil blijven. Echter hebben zij elkaar al 8 jaar niet gezien, zo ook de 2 broertjes niet.

Daarnaast is mijn vriend de papa van mijn kinderen, maar kan hij deze door deze omstandigheden niet erkennen. Met als gevolg dat mijn jongste dochter die nu 2 is, en nog steeds geregistreerd staat als: "vader onbekend".

Ik vind dit allemaal ontzettend vervelend, aangezien het internationaal recht betreft (scheiding) kan geen enkele advocaat ons helpen of adviseren. En blijven mijn kinderen onerkend, dus geregistreerd als zijnde: "vader onbekend".

Wat gebeurt er met mijn kinderen als ik kom te overlijden? Hoe kan ik ervoor zorgen dat ze zeker bij hun vader zullen opgroeien?

En heeft zijn (ex) vrouw nog rechten om de oudste naar USA te halen? Ze wil namelijk alleen scheiden als haar oudste zoon definitief bij haar komt wonen.
Al 8 jaar heeft ze hiervoor geen moeite gedaan, en ook nooit hem willen opvangen (als wij dit vroegen) En hij wil ook gewoon echt bij zijn vader blijven.

Ik hoop dat mijn vragen een beetje duidelijk zijn, en dat iemand op dit rechtenforum mij kan helpen of adviseren. Want ik wordt hier behoorlijk nerveus van.

Alvast bedankt!

donderdag 26 juli 2012