Kinderalimentatie stoppen?

3 reacties

Ik ben sinds 2010 gescheiden en betaal nu zowel partner- als kinder-alimentatie. Mijn zoon is 18 jaar en woont nog thuis bij zijn moeder. Ik betaal hem 250 euro/maand aan alimentatie.

Nu heeft mijn zoon vanaf januari 2012 een jaarcontract en gaat 750 euro/maand verdienen. Dit inkomen is, zeker in vergelijking met mijn alimentatie, voldoende voor hem om zichzelf te onderhouden.
De wet zegt dan ook dat ik de alimentatie kan stopzetten in overleg met het kind.
Zodra zijn jaarcontract afloopt of als hij geen inkomen meer heeft, zal ik ook gewoon weer de 250 euro alimentatie naar hem overmaken totdat hij 21 jaar is.

Ik heb dit besproken met mijn zoon, maar hij geeft aan dat ik dit maar met zijn moeder moet regelen.
En hier is dus een conflict ontstaan, want zij wil niet dat de kinderalimentatie stopt. Ik denk dan ook dat de 250 euro die ik aan mijn zoon betaal, direct naar zijn moeder overgemaakt wordt.

Het zou toch raar zijn dat mijn zoon straks 1000 euro aan inkomen heeft terwijl hij thuis woont en normaal aan 250 euro voldoende heeft. Dit terwijl ikzelf per maand 1100 euro overhoudt voor mijn onderhoud.

Graag zou ik advies hierover krijgen. Waar kan ik heen om dit te regelen? Wat zijn mijn rechten? Hoe sterk sta ik om de alimentatie te stoppen? Wat kan ik het beste doen?

Bedankt alvast voor jullie hulp!

dinsdag 3 januari 2012