Koophuis en uit elkaar gaan

1 reactie

Beste,

Enkele weken geleden hebben mijn (ex) vriend en ik besloten om uit elkaar te gaan, één jaar geleden hebben wij samen een huis gekocht en dit compleet verbouwd met voornamelijk het geld van mij en mijn vader. We gaan zeer goed uit elkaar en hij heeft aangegeven dat hij afstand doet van het huis inclusief de overwaarde in ruil voor enkele spullen die hij graag zou willen meenemen. Inmiddels is hij aan het kijken voor een nieuwe huurwoning omdat wij nu nog samen wonen.

Nu is de vraag, hoe lang kan ik de hypotheek op beide namen laten staan vanaf het moment dat mijn (ex) partner uitgeschreven is? Ik kan de hypotheek namelijk wel alleen betalen maar de hypotheek overnemen lukt nog net niet. Nu wil hij mij tegemoet komen door zelf op zoek te gaan naar een huurwoning en de hypotheek op beide namen te laten staan.

Zelf heb ik gehoord dat nadat de partner uit huis vertrokken is er nog twee jaar de tijd is met behoud van de hypotheek rente aftrek? Klopt dit of zijn er nog andere dingen die van belang zijn om mee te nemen?

Ik hoor graag van jullie!

maandag 3 augustus 2015