Koopwoning en Scheiding

1 reactie

Kan iemand mij helpen met de volgende vragen ….ik zal eerst iets uitleggen .

Mijn zoon is 5 jaar geleden gescheiden en heeft een zoontje en samen met zijn ex-vrouw woonde hij in een koopwoning sinds +- 7 jaar .
Zijn ex wilde scheiden en omdat er een kind in het spel is besloot hij een huis te gaan huren en hadden zij de afspraak gemaakt dat zij ongeveer 2 jaar de tijd zou krijgen om haar leven te ordenen en daarna zouden ze in overleg het huis verkopen .
Inmiddels is het een vechtscheiding geworden waarin zijn ex op alle fronten tegenwerkt en ook haar baan heeft opgezegt ,dat weer inhoud dat zij de hypotheek niet meer gaat betalen dus komt de bank bij mijn zoon binnenkort .

En nu dan de vraag ….kan hij zijn ex verplichten het huis te verlaten of haar verplichten de hypotheek te voldoen ( maar zij heeft geen inkomsten meer ).
Hij is ook bezig met een co-ouderschap dus hij kan en wil ten alle tijden voor zijn zoon zorgen !
En weet iemand hoe het gaat als zij er in mag blijven (volgens de wet ) en zij niet meer betaald en mijn zoon dit ook financieel moet ophoesten ,wordt het huis dan door de bank verkocht ?
Hij betaald uiteraard ook alimentatie voor zijn zoontje , maar als hij dit ook nog voor zijn kiezen krijgt komt hij financieel helemaal in de put!

Wie kan mij uitleg geven of mijn zoon ook nog iets kan doen in deze situatie?
Groetjes en bedankt alvast..

vrijdag 31 januari 2014