kort geding verloren en nu?

5 reacties

In 2003 heb ik een huurwoning betrokken samen met mij 2 kinderen .
In 2009 heb ik een relatie gekregen en in die tijd kwam mijn huurwoning in de verkoop.
In 2010 samen met ex vriend besloten dat hij bij mij kwam wonen en we samen het huis zouden kopen.

Ex vriend zou een keuken en garage aanbouwen. Hiervoor 2 taxaties laten uitvoeren. Hypotheek genomen op taxatiewaarde na verbouwing. Eerste maanden was ex vriend druk met verbouwing maar na een paar maand was het geld voor de verbouwing op . Ex vriend ging steeds meer drinken en kwam tot weinig meer dan met drank achter de computer.

Situatie werd door de drank voor mij en mijn zoon die nog thuis woonde niet meer leefbaar.
Enigste woonruimte die ik kon krijgen was een seniorenhuisje. Zoon moest hierdoor noodgedwongen op kamers wonen.

Ten tijde van samen wonen betaalde ik de vaste lasten zoals ik dit deed voordat ex vriend bij mij introk. Alleen de huur verviel, werd nu hypotheek en die betaalde ex vriend.
Toen ik het huis uitging zei ex vriend dat hij nu alle lasten op zich zou nemen omdat hij er nu woonde en ik een ander huis had.

Daarnaast had hij een doorlopend krediet omdat hij voordat hij bij mij kwam wonen schulden had en zijn huis heeft hij met verlies verkocht. Vlak voor we mijn huurhuis gingen kopen heeft hij mij laten tekenen voor deze lening. (naïef van mij, maar ik vertouwde hem en hij regelde alles voor het huis en had regelmatig papieren die ik even moest ondertekenen). (ik weet nu dat ik niet onder deze lening uitkom ook al zijn het schulden die hij gemaakt heeft voordat we een relatie hadden)

Hij zij mij ook toe dat hij zou zorgen dat deze schuld op zijn naam zou komen.

Tja dat was toen worden van hem in een nuchtere bui.(nu ruim een jaar geleden).

Nu een jaar verder heeft hij achterstand in de hypotheekbetaling. (waar ik niets van wist tot er in september een deurwaarder op de stoep stond hypotheekverstrekker stuurt alleen post naar het huisadres waar de hypotheek opstaat)
Heb op advies van vrienden een advocaat in de arm genomen.
Advocaat is een kort geding gestart waarin ze eiste dat ik weer in het huis kon wonen en dat zodoende mijn zoon ook weer bij mij kon wonen.
Ik kon zo zorgen dat de verbouwing afgemaakt wordt.

Voor het kort geding heb ik zo’n 20 verklaring, bewijsstukken verzameld, verklaringen van mijn kinderen hoe het er in huis aan toe ging, verklaringen van buurtgenoten dat hij elke dag met drankflessen thuiskomt en tot niet meer komt dan achter pc zitten met drankflessen op tafel. Dat het huis versmeert etc. Daarnaast had ik debiteurenuitdraai van hypotheek verstrekker.
Tijdens de rechtszitting kwam mijn ex vriend met een papier dat hij een betalingsregeling had getroffen met de deurwaarder. Waarop mijn advocaat nog inbracht dat dit niets zei want eerdere betalingsafspraken met hypotheekverstrekker en deurwaarder was hij ook niet nagekomen. Waarop zijn advocaat zei dat dit op misverstanden had berust.

Goed, rechter heeft uitspraak gedaan dat hij in het huis mag blijven wonen omdat hij de hypotheeklasten voldoet en er maar een geringe achterstand is en hij een betalingsregeling heeft getroffen.
Maar ex vriend heeft glashard staan liegen. Hij noemde een bedrag dat lager was dan de werkelijke schuld. Ook zei hij dat er 1 maand achterstand was in plaats van 2 maand. Als de rechter de moeite had genomen om de debiteurenuitdraai te bekijken had hij dat gezien.
Goed ik ben een paar duizend euro advocaatkosten armer en geen steek opgeschoten. Maar ik had wel het gevoel de rechter heeft gezegd dat hij de hypotheek betaald dus dacht ik van de financiële ellende af te zijn. Weer naïef dus!!!

Vanmorgen deurwaarder op de stoep. Er is loonbeslag gelegd. Met deurwaarder gebeld. Alleen bij mij loonbeslag want hij had een betalingsregeling getroffen en dat had ik ook maar moeten doen aldus de deurwaarder die ik gebeld heb.
Mijn advocaat gaat, naar aanleiding van uitspraak van zijn advocaat tijdens de rechtszitting dat ik natuurlijk mijn inboedel mag komen halen (staat alleen nergens zwart op wit…..) , een brief sturen dat ik mijn inboedel kom halen (alles in het huis is van mij hij is zonder iets bij mij ingetrokken) en vervolgens de bodemprocedure starten.

Na dit lange verhaal mijn 2 vragen:

Stel dat ex vriend weigert mij mijn spullen terug te geven, wat kan ik dan doen? Wil niet opgepakt worden voor diefstal.
Bij een bodemprocedure kan nog hij nog ik het huis kopen. (omdat dat daar die lening is)
Huis zal dus verkocht moeten worden. Ex vriend zal dat niet willen, hij wil er niet uit. Wat dan?

Ik weet dat het een hopeloze situatie is, ik ben zo naïef geweest door hem te vertrouwen.
Maar het doet zo’n zeer, hij zit “in mijn huisje” slaapt met andere vrouwen in mijn bed, trekt mijn zelfgenaaide gordijnen dicht op mijn bank, aan mijn tafel op mijn dure marmoleum. Het huisje waar mijn kinderen ik ik zulke gelukkige jaren gehad hebben voordat hij kwam. Ben alles kwijt, zal het niet meer terugkrijgen maar wel jaren in de financiële ellende zitten. En betaal nu ook nog es voor iets wat ik kwijt ben. En ik voel me alleen maar machteloos.

maandag 21 januari 2013