mijn ex is hertrouwd ,woont in ons huis,en ik kan geen kant op vanwege de hypotheek die er op rust,wie weet wat ik kan doen?

1 reactie

Mijn ex-partner zijn bijna 3 jaar uitelkaar.
Hij wou verder met de buurvrouw,en daar kon ik het mee doen.....na een hoop ellende,is besloten om dan het huis,waar wij beide voor getekend hebben,te koop te zetten.
Maar zonder succes.
Ik heb een half jaar lang nog gewoond gezamenlijk met mijn ex-partner en dus ook keurig de vaste lasten ,:hypotheek ,etc.etc altijd voor 50% betaald.
Totdat ik alleen maar ellendiger werd,Ik was dood en dood ongelukkig,zag onder mijn eigen dak ,hoe hij ''zijn'' leventje leiddde,en ik was ineens zijn huisvrouw,die zijn was nog mocht doen zijn strijkgoed nog streek ,en goed was voor de portomonnee.
Aangezien hij zich opperbest in dat wereldje staande hield,gleed ik alleen maar verder af.....toen heb ik besloten hem voor de keus te zetten; ik stap eruit,en hij moet maar wat regelen met ''zijn buurvrouw'',die inmiddels ook haar scheiding had voltooid.

We zijn nu ruim twee jaar verder,ik woon nu opmezelf in een goedkope huurwoning,ik ben door mijn expartner niet uitgekocht,heb alleen van zijn vriendin €10.000,- voor de inboedel gekregen,en dat was het.
Hij woont nu met haar in ons huis,en is onlangs met haar getrouwd.
Het betreft hier een vrijstaande villa met alles erop en eraan.Hij betaald nu met zijn nieuwe partner alle lasten wat betreft de woning,maar mijn naam kan niet van de hypotheek af.

Maar,er staat geen "te koop'' bord in de tuin ,mijn ex wil niet in prijs zakken ,en negeert elk contact hierover.
Wij staan beide op de hypotheek,dus als er iets mis gaat ,komen ze uiteraard ook bij verhaal halen.

Hij heeft zijn leven weer goed voorelkaar,en ik zit dag en nacht mij ongerust te maken ,omdat ik nooit van hem en de vreselijke ''blok aan mijn been''wat huis heet,af kom.

Mijn vraag is dus ook;
heb ik geen bepaalde rechten ,of is het allemaal maar mogelijk dat dit zo blijft doorgaan......mijn toekomst,heeft geen toekomst ,want ik heb een strop om mijn nek.
Ik kan mij geen woning kopen,laat staan er aan denken.

Is er iemand die mij hierin kan helpen wat te doen,want het begint me zowel lichamelijk als geestelijk,compleet te slopen.

Bedankt voor het lezen,en wacht graag de adviserende lijn af.
Mari

dinsdag 29 april 2014