Mijn ex weigert mee te betalen aan de hypotheek. Wat kan ik doen? Kan die persoon dat gewoon doen?

3 reacties

Mijn ex en ik hebben samen een huis gekocht. Het huis (hypotheek) staat op ons beider namen. Uiteraard hebben wij een notarieel samenlevingscontract.

Wij zijn dus uit elkaar en het huis staat te koop. Ik woon nog in het huis en zij woont elders (zij wilt absoluut niet in het huis wonen). In eerste instantie betaalden wij ieder de helft aan de hypotheek. Nu kom ik haar tegemoet door haar alle hypotheekrenteaftrek te geven. Dit omdat zij er niet woont en ik wel. Nu komt ze mij vertellen dat ze weigert de hypotheek te gaan betalen. Zij zegt dat ik het huis niet wil verkopen aan een opkoper (dat is ook zo, omdat we dan een verschrikkelijke restschuld hebben) en dat ik het huis niet op mijn naam wilt zetten (dit wil ik niet omdat ik dan werk voor mijn huis en eten). Ik wil het huis verkopen, maar dan voor een redelijke prijs. Het huis hebben wij nog geen jaar geleden gekocht. Zij zegt dat het jaren kan duren voordat het huis verkocht wordt met de huidige prijs die wij er voor vragen.

Ik wil minimaal de prijs die wij er voor betaald hebben. Als we daar wat onder zitten vind ik dat ook niet erg. We krijgen sowieso een schuld, maar verkopen aan een makelaar/opkoper maakt de schuld nog veel groter.

Voor mij is dat echt een drama omdat ik aan mijn andere ex ook nog kinderalimentatie betaal.
De notaris weet overigens niet dat wij uit elkaar zijn, het samenlevingscontract is nog steeds in stand.
Nu zijn mijn vragen... kan zij dit maken? wat moet ik doen? hoe sterk sta ik?

zaterdag 29 januari 2011