Mijn ex werkt al 5 jaar niet mee aan verdeling

5 reacties

HI,

Sinds Oktober 2005 zijn mijn ex en ik uit elkaar sinds Feb.2007 officieel gescheiden..
Sinds die tijd probeer ik al een boedelverdeling totstand te krijgen maar ze weigert medewerking op welk vlak dan ook..
Tijdens de laatse maanden van ons huwelijk zijn we een verbouwing gestart in onze woning waardoor er een tekort op de waarde van de woning is.
zij is voor de helft aansprakelijk voor dit tekort maar voorlopig draai ik hier nog steeds voor op, haar naam staat ook nog steeds op de hypotheek want ook hieraan werkt ze niet mee..Tijdens het huwelijk zijn er ook schulden onstaan die ik na ons uitlekaar gaan allemaal zelf betaald heb maar daardoor kon ik geen allimentatie betalen, telefonisch afgesproken met mijn ex(die destijds een uitkering had) dat ze geen allimentatie zou eisen en dan zou ik alle schulden betalen.
Nou die afspraak is ze niet nagekomen want het eerst dat ze deed was het lbio inschakelen..
Verder kwam de sociale dienst haar uitkering op mij verhalen en die kon ik dus ook nog eens gaan betalen..
daardoor kwam ik in het gedrang met de lopende allimentatie dus mijn ex gebeld en gevraagd of ze akkoord ging met dat ik de helft van de lopende allimentatie zou betalen en dan met extra betaling(13e maand, vakantie geld) de achterstand zou inlopen..Was geen probleem..
Tot mijn werkgever een loonbeslag van het LBIO kreeg dit in opdracht van mijn ex omdat ze nooit allimentie heeft gekregen(zoals ze zei)..
gelukkig heb ik bewijs dat ik de helft wel maandelijks had betaald maar daar heeft het LBIO niets mee te maken zeggen ze..
In de daarop volgende maanden heb ik op diverse manieren met mijn ex en haar advocaat geprobeerd om een verdeling te krijgen..
Er zijn zelfs afspraken gemaakt met haar advcoaat waarin hij aangeeft dat "de spreekwoordelijk kous" daarmee af is.
Ik kan zeggen.. die kous is niet af.. ik heb geld moeten lenen omdat ik een advocaat nodig had daar dit nergens op uit zou draaien naar mijn idee..
mijn advocaat heeft onderhandeld met de advocaat van mijn ex en er was zowaar een overeenstemming, mijn ex zou alles volgens mijn wensen regelen en daar mee was de kous weer af..
dit was oktober 2009.. het LBIO werd zelfs opgeschort... maar verdere aktie bleef uit..
tot mijn verbazing werd zonder een woord het loonbelsag in Januari 2010 hervat(op verzoek van mijn ex).
mijn advocaat is op dat moment een kortgeding gestart op mijn verzoek, dit om de verdeling af te dwingen..
tot mijn verbazing ging het in de rechtzaal alleen over of de brieven(Onderhandelingen) tussen beide advocaten wel of niet in de rechtbank mochten worden getoond!?
volgens mijn advocaat kun je via een kort geding geen verdeling afdwingen, dus wilde hij bevestiging dat er afspraken waren gemaakt..
de uitspraak van de rechter was dat er geen duidelijke afspraken waren en ik dus gewoon verder moest aanmodderen.
Mijn advocaat stelde voor om in hogerberoep te gaan tegen de uitspraak maar, dan moest ik nog wel even een voorschot aan hem overmaken van zo'n 2500 euro..
Zoals eerder gezegd heb ik in totaal al zo'n 10.000 euro geleend van mensen om mijn advocaat te betalen.
nu ben ik dus op het punt dat ik geen advocaat kosten kan betalen, daarmee geen recht kan halen in de rechtbank, het loonbeslag er niet af gaat en ik dus financieel aan de grond zit.
Recht op een toevoeging heb ik niet omdat mijn slaris voor het loonbeslag te hoog is..
de RVR heeft er geen reet mee temaken dat ik nog niet eens de helft van mijn slaris elke maand gestort krijg.
Mijn kinderen willen zelfs niet meer komen omdat het niet gezellig is bij papa.(Het valt ook niet mee om toneel te spelen)..
Inmiddels is mijn ex weer getrouwd heeft een kind erbij en heeft wel een toevoeging dus kan tot het eind der tijden volhouden met dit rekken..
Nu zoek ik dus een manier om mijn ex te dwingen haar verantwoordelijkheid te nemen zonder dat ik b.v. ontslag neem, daardoor de hypotheek niet kan betalen en de bank uiteindelijk de hypotheek bij mijn ex gaat verhalen omdat zij hoofdelijk aansprakelijk is..
Dus wie kan mij helpen, en mischien de vertellen welke weg moet ik nemen om te zorgen dat de huwelijkseboedel evenredig wordt verdeeld?

Vechtje..

vrijdag 11 februari 2011