Mijn ex woon in ons huis, en ik krijg loonbeslag

1 reactie

Mijn ex en ik zijn al 2 jaar uit elkaar. Hij wilde per se het huis behouden (die ik toch niet alleen kon betalen) en de afspraak was dat hij de hypotheekrente volledig zou betalen en ik geen gebruikersvergoeding in rekening zou brengen. Ik heb een half jaar nog meebetaald (om hem tegemoet te komen waar ik achteraf spijt van heb). Na een jaar betaald het hebben heeft hij besloten dat ik nu weer aan de beurt ben om te betalen. Hij loopt nu al 6 maanden achter en is ondertussen ook gestopt met werken.

De bank dreigt nu met executie en loonbeslag, en omdat hij werkloos is kan ik er dadelijk voor opdraaien. Ik huur zelf een woning waardoor ik geen dubbele woonlasten kan permiteren, maar ik wil het echt niet zover laten komen dat het huis geveild wordt.

Mijn grooste vragen zijn: Wat kan ik doen om loonbeslag te ontwijken? Kan ik hem uit het huis zetten om het te verhuren met goedkeuring van de bank? Kan ik de hypotheek die ik het eerste half jaar heb betaalt terugvorderen? Kan ik hem aansprakelijk stellen voor de waarde verminderening van de laatste 2 jaar (als we de woning meteen hadden verkocht zou het veel meer hebben opgeleverd)?

maandag 25 juni 2012