Moet ik het huis verlaten als mijn ex hier in wil trekken om bij zijn kinderen te zijn?

3 reacties

4 maanden geleden kwam ik, of liever gezegd en erger nog, mijn 14-jarige dochter :-( erachter dat mijn man er een geheim seksleven op na hield. Ik had jaren daarvoor ook al eens iets ontdekt, maar dat bleef hij ontkennen, nu kon hij er echter niet meer onderuit en heeft hij bekend, het bleek een grote leugen te zijn geweest en het was niet de eerste keer en zeker ook niet de laatste keer. Alle puzzelstukjes vielen op z'n plaats en ik heb alle aanwijzingen dat het gaat om een seksverslaving en dat het ons hele huwelijk van 30 jaar al speelt, getuige een soa van 25 jaar geleden. Hij zit echter nog steeds in de ontkenningsfase en daardoor kan hij ook niet geholpen worden met zijn probleem.

De scheiding wordt daardoor, nadat ik er 4 maanden fulltime mee bezig ben geweest om hulp geregeld te krijgen, een feit. Hij schuift de schuld nu op mij, ik ben misbruikt vroeger als kind en dat is de reden voor zijn gedrag, zo bazuint hij overal rond, heeft er niets mee te maken natuurlijk, maar wel extra pijnlijk voor mij. Het geld wat hij voor zijn verslaving gebruikte kwam ook nog eens van mijn familie, die hem als eigen zoon zagen en hem op een voetstuk hadden staan. Onze hele verbouwing is door hen betaald, maar vanwege de gemeenschap van goederen, kan ik overal naar fluiten. Doordat ik bij de crisisdienst terecht ben gekomen, heb ik ook nog eens de kinderbescherming op mijn dak gekregen, maar hij komt overal mee weg.

Kort na de ontdekking is hij bij zijn ouders ingetrokken, dat is hier in de straat en hij komt geregeld lang om de kinderen te zien. Ik heb 4 maanden alleen voor de kinderen gezorgd en nu de winterstop bij het voetballen is aangebroken, wil hij in het weekend bij de kinderen zijn en hier in huis komen, zodat ik het huis moet verlaten. De kinderen, 20, 16, 14 en 11 zijn het er eigenlijk niet mee eens, maar durven er ook niets tegenin te brengen.

Hij zegt dat hij er recht op heeft, mijn vraag is: kan dit zomaar? Ik hoor het graag!

Groetjes,

Mieke

vrijdag 9 januari 2015