partner woont nog in gezamenlijke woning

8 reacties

Ik heb met mijn toenmalige partner in 2003 een huis gekocht. Wij zijn nooit gehuwd en hebben geen kinderen, we hebben wel een samenlevingsovereenkomst. In 2010 heb ik besloten om deze relatie te beëindigen. Na deze tijd heb ik mijn huidige partner leren kennen en in januari 2011 ben ik bij hem ingetrokken.
Mijn gewezen partner woont nog in de gezamenlijke woning en leeft deze totaal uit. Hij betaalt weliswaar alle kosten van hypotheek en levensverzekering, maar hij is niet in staat om een financiering op zijn eigen naam te krijgen gezien zijn te geringe inkomsten. De hypotheek is € 185.000 en de geschatte verkoopwaarde van de woning zal rond de € 150.000 liggen. We hebben getracht om een scheidingsmakelaar in te schakelen, we zijn daar ook eenmalig op gesprek geweest, maar daarna heeft mijn ex ALLE contact verbroken en ook beantwoordt hij geen telefoon meer of reageert hij meer op mails en zelfs niet op een aangetekende brief.
Nu is mijn vraag : Hoe krijg ik hem het (nog altijd gezamenlijke) huis uit, zodat wij deze kunnen uitruimen en te koop aanbieden, zoals in eerste instantie overeengekomen bij de scheidingsmakelaar?

dinsdag 12 juni 2012