Restschuld na scheiding

2 reacties

Bij ons trouwen op huwelijksvoorwaarden hebben wij de schuld die mijn vrouw toen had in de hypotheek gestopt toen we een huis kochten. Helaas na een paar jaar zijn we gescheiden. Nu echter willen we het huis verkopen maar ja, er zit een restschuld op omdat de schuld van mijn ex de hypotheek hoger heeft gemaakt dan de waarde van het huis en het huis is minder waard geworden.

Mijn ex zegt niet te kunnen betalen. Ze heeft een WIA uitkering en woont inmiddels in een sociale huurwoning. Ze is bij een raadsman geweest en die heeft aangegeven dat ze een betalingsregeling kan treffen met de bank en dat ze dan in de schuldsanering komt wat neer komt op 3 jaar betalen van €50,- en daarna wordt haar schuld kwijtgescholden maar de bank de komt rest bij mij halen!

Is het nu echt zo dat mijn ex vrijuit gaat en dat ik haar schuld van vroeger moet betalen? Dat het huis minder waard is die kosten neem ik graag. Alleen moet ik nu alle kosten voor haar toenmalige schuld betalen of is er een mogelijkheid voor mij om een deel bij haar terug te halen?

maandag 16 mei 2016