Scheiding en koopwoning.

1 reactie

Vorige jaar ben ik gescheiden van mijn ex (gemeenschap van goederen) we hebben een gezamenlijke woning die sinds vorige jaar te koop staat. Helaas dient er veel te gebeuren aan de woning en zijn er nog maar weinig kijkers geweest, inmiddels ben ik weer met de prijs gezakt. Er zit NHG op, het moeilijke: als het inkomen het toelaat ben je verplicht om de woning over te nemen en keert de NHG niet uit als het toch verkocht wordt.
Mijn ex betaalt sinds een paar maanden niet meer mee aan de woning en draai ik op voor alle kosten, mijn huidige arbeidscontract wordt niet verlengd dus per 2 november sta ik zoals ze zeggen op straat.
Sta nu voor een moeilijke keuze, heb namelijk al twee leuke werkaanbiedingen gehad maar als ik in de WW zit dan wordt de schuld door de NHG vergoed, (de vraag wanneer is die koper er?) Het liefst wil ik niet in de woning blijven wegens persoonlijke reden.
Als het huis verkocht wordt terwijl ik een nieuwe baan (soort gelijk salaris als nu, dus voor de NHG wordt de schuld dan niet vergoed) ontstaat er een restschuld van +/- 40.000 voor de bank beide hoofdelijk aansprakelijk. Aangezien mijn ex zijn baan dreigt te verliezen ben ik bang dat ik deze schuld dien te gaan betalen en dan kan ik de komende 10-15 jaar nog geen leven opbouwen.
Als ik het huis zelf koop heb ik een vordering op mijn ex van +/- 20.000, maar de vraag hoe ik die kan ontvangen (van een kale kip kan je niet plukken), (ik heb al een advocaat ingeschakeld voor de huidige betalingsachterstand).
Genoeg keuze's om te maken en ik ben heel benieuwd of er mensen zijn met een soort gelijke situatie en op tips hoe ik dit kan gaan aanpakken om de juiste keuze te maken.

dinsdag 6 oktober 2015